Što će se dogoditi s vašim tijelom ako počnete svaki dan raditi izdržaj (plank)?

Što će se dogoditi s vašim tijelom ako počnete svaki dan raditi izdržaj (plank)?

Što će se dogoditi s vašim tijelom ako počnete svaki dan raditi izdržaj (plank)?
  • Objavljeno: Utorak, 12.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Izdržaj (plank) je jednostavna vježba koja postaje sve popularnija diljem svijeta. Ona je jedna od najučinkovitijih vrsta tjelovježbi zato što je za nju potrebno uložiti jako malo vremena a rezultate ćete primijetiti brzo.

Oblikovat ćete trbuh i struk

Izdržaj je savršen za razvijanje mišića na području trbuha jer aktivira sve veće mišićne grupe. Osim mišića trbuha, izdržaj će aktivirati i mišiće stražnjice. Jačanjem ovih mišića ćete povećati izdržljivost i kondiciju. Izdržaj će poboljšati ravnotežu, držanje i ojačati mišiće donjeg dijela leđa koji potiču pravilno i uspravno držanje.

Izravnajte trbuh ovim vježbama za samo 14 dana!

Smanjit ćete rizik od ozljeda leđa

Izdržaj je vježba koja vam omogućava jačanje mišića bez stavljanja velikog opterećenja na mišiće leđa. Svakodnevnim izvođenjem izdržaja ćete ojačati mišiće leđa i istovremeno ublažiti bolove uzrokovane cjelodnevnim sjedenjem i nepravilnim držanjem.

Vaš metabolizam će postati brži

Izdržaj potiče rad cijelog tijela i sagorijeva više kalorija od običnih trbušnjaka. Izdržajem jačate mišiće koje svakodnevno koristite. Tijelo će sagorijevati više kalorija čak i u stadiju mirovanja. Ovo je vrlo važno, posebno ako većinu dana provodite sjedeći. Svakodnevnim vježbanjem izdržaja nećete ubrzati metabolizam samo tog trena, već će vaš metabolizam raditi brže tokom cijelog dana.

Popravit ćete držanje

Izdržaj vas potiče na uspravno držanje. Jačanjem mišića abdomena ćete instinktivno potaknuti tijelo na uspravno i pravilno držanje. Izdržaj ima pozitivan učinak na mišiće vrata, ramena, prsa i leđa.

Isprobajte vježbe za bolje držanje!

Popravit ćete ravnotežu

Ako sada niste u stanju stajati na jednoj nozi i dulje vrijeme održati ravnotežu, to ćete vrlo vjerojatno moći nakon dužeg vremena izvođenja izdržaja. Za održavanje ravnoteže su vrlo važni mišići abdomena jer vam omogućavaju balansiranje donjeg i gornjeg dijela tijela. Za još bolji učinak radite bočne izdržaje jer ćete aktivirati mišiće bočnog dijela abdomena koji također sudjeluju u održavanju ravnoteže.

Postat ćete fleksibilniji

Fleksibilnost je jedna od najznačajnijih prednosti svakodnevnog izvođenja ove vježbe jer izdržaj aktivira mišiće leđa i ramena, isteže mišiće stražnje lože, lukove stopala i prste. Bočnim izdržajima možete poboljšati fleksibilnost mišića s bočne strane tijela.

Popravit ćete mentalno zdravlje

Tjelovježba ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje, a izdržaj nije izuzetak. Tijekom izdržaja zatežete i istovremeno istežete mišiće. Na taj način se oslobađate stresa i tenzije koje ste nakupili tijekom dana. Redovitom tjelovježbom ćete smanjiti razinu hormona stresa u tijelu, ublažiti anksioznost i simptome depresije.

Isprobajte najbolje vježbe za ublažavanje anksioznosti i depresije!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije