Blagdani i praznici u 2021.: saznajte kada možete na produljeni vikend

Blagdani i praznici u 2021.: saznajte kada možete na produljeni vikend

Blagdani i praznici u 2021.: saznajte kada možete na produljeni vikend
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.08.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Odmah vas moramo razočarati, ali u 2021. godini neće biti toliko mogućnosti za spajanje vikenda, jer dosta praznika i blagdana pada na ionako neradne dane vikenda. Ipak, ako na vrijeme želite isplanirati kraći godišnji odmor, u nastavku saznajte na koje dane pada koji blagdan.

Spajanje vikenda 2021.

Prvi neradni dan u 2021. godini je Nova godina koja pada na petak, dok Sveta tri kralja padaju na srijedu.

U travnju su 2 blagdana, a to su Uskrs 4. travnja i Uskrsni ponedjeljak 5. travnja.

U svibnju neće biti spajanja s obzirom na to da Praznik rada (1. svibnja) pada na subotu, a Dan državnosti koji se obilježava 30. svibnja je nedjelja.

Čak 2 produljena vikenda nas očekuju u lipnju jer Tijelovo pada na četvrtak (3. lipnja), a Dan antifašističke borbe na utorak (22. lipnja).

Iako su u kolovozu 2 praznika, možete otići na samo jedan produljeni vikend i to u četvrtak 5. kolovoza kada je Dan domovinske zahvalnosti, dok Velika gospa (15. kolovoza), pada na nedjelju.

Prva spajanja nakon ljeta očekuju nas tek u studenom kada na ponedjeljak (11. studenog) obilježavamo Dan svih svetih, a u četvrtak (18. studenog) Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U tradicionalno najveselijem mjesecu u godini, prosincu, na žalost nećemo imati produljeni vikend jer Božić i Sveti Stjepan padaju na subotu i nedjelju.

Praznici i blagdani 2021. kalendar

Vitashop

Najnovije

Najčitanije