Umjetnost čaja u The Westinu Zagreb

Umjetnost čaja u The Westinu Zagreb

Umjetnost čaja u The Westinu Zagreb
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

”Čaj je religija umjetnosti života.”

Okakura Kakuzo – veliki majstor japanske čajne ceremonije

Čaj je jedan od najstarijih napitaka na zemlji, s poviješću i tradicijom od preko 2500 godina. I do današnjeg dana je, odmah nakon vode, piće koje se najviše konzumira, bogat izvor antioksidanta te okusa za bilokakvo raspoloženje. Čaj, danas kinesko nacionalno piće, je u Europu došao tek oko 1600.godine, kada je bio isključivo privilegija aristokracije.

JING TEA ™ , brand vrhunske selekcije čaja u ponudi ekskluzivnih svjetskih restorana i hotela, uključujući više od 50 restorana s Michelinovom zvjezdicom, od sada je dostupan i kod nas, u hotelu The Westin Zagreb. JING TEA™ redefinira ceremoniju čaja i pruža Vam iskustvo koje u potpunosti zaokuplja duh i tijelo. Širok izbor čaja uključuje autentične čajeve vrhunske kvalitete i porijekla iz Azije; Kina, Indija, Japan, Taiwan te Sri Lanka.

Čaj je oduvijek bio izbor onih koji su tražili mir i inspiraciju za um i tijelo. Tradicija čaja potječe još iz drevne Kine, gdje se još davnih dana uvidjela važnost i beneficije ceremonije čaja koja opušta, ali i fokusira um, te kroz isticanje pojedinačne nijanse okusa, oduševljava sva osjetila. Danas svi živimo takvim dinamičnim i užurbanim tempom, da često, bez i da primijetimo, potpuno izgubimo vrijeme za sebe i naš unutarnji mir. Kroz poštivanje pravilne ceremonije čaja te uživanje u okusima i aromama, prirodno ćete stvoriti svoj ''prostor'' za obnavljanje energije i duha. JING TEA™ ne samo da poštuje ceremoniju čaja, već i naglašava koliko je važan proces selekcije čaja. Svaka vrsta čaja posjeduje drugačija svojstva te je namijenjena određenom raspoloženju ili tegobi. Kušajte poetičan jasminov zeleni čaj koji ostavlja najupečatljiviji okus jasmina koji ste ikada probali; otisnite se na putovanje s cvjetovima kamilice koje će početi blagim, cvjetni okusom te Vas iznenaditi pročišćujućom gorčinom na kraju. Uživajte u klasicima poput JING Earl Greya ili eksperimentirajte s iznimno osvježavajućim limunskim travama u kombinaciji s cijelim komadima đumbira. JING TEA™ u The Westinu Zagreb obuhvaća širok izbor pažljivo selektiranih, vrhunskih čajeva. Uživajte u putovanju.

Za više informacija molimo kontaktirajte westin.zagreb@westinzagreb.com ili nazovite +385 99 2328046 ili +385 1 4892 000.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije