Mitovi i činjenice o ribi i ribljim proizvodima

Mitovi i činjenice o ribi i ribljim proizvodima

Mitovi i činjenice o ribi i ribljim proizvodima
  • Objavljeno: Četvrtak, 29.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svježa riba je uvijek bolja od smrznute

Mit.

Osim ako ste potpuno sigurni da je svježa riba visokokvalitetna, uvijek kupujte smrznutu. Veliki postotak smrznute ribe se zamrzava odmah nakon ulova. Nakon što ju odmrznete, ona će biti poprilično dobra. S druge strane, svježa riba koja nikada nije bila zamrznuta je provela nekoliko dana u skladištima prije nego što ste ju kupili. Ponekad je riba, koja se prodaje kao svježa, prethodna bila zamrznuta.

Provjerite kako možete uštedjeti pri kupovini hrane!

Rizici konzumiranja ribe nadmašuju prednosti

Mit.

Brojne namirnice, od voća i povrća do mliječnih proizvoda i mesa, mogu biti zagađene kemikalijama i drugim aditivima. Riba može sadržavati živu. No, stručnjaci se slažu da su zdravstvene prednosti značajnije od rizika.

Saznajte što pesticidi rade vašem tijelu!

Ljudi, koji redovito jedu ribu, su boljeg zdravlja

Činjenica.

Prednosti redovitog konzumiranja ribe su brojne. Regulira razinu krvnog tlaka, smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, a rizik od nastanka srčanog udara smanjuje za čak 36%. Također smanjuje rizik od nastanka moždanog udara i nekih vrsta raka. Potiče raspoloženje i ublažava simptome reumatoidnog artritisa.

Većina prednosti ribe dolazi iz omega 3 masnih kiselina

Činjenica.

Omega 3 masne kiseline potiču rad svake stanice u tijelu. Naša tijela ne proizvode omega 3 masne kiseline, stoga je jako važno da ih unosimo putem prehrane.

Saznajte sve o omega 3 masnim kiselinama!

Kamenice su afrodizijak

Mit.

Istraživanja nikada nisu uspjela pronaći poveznicu između povećanja libida i konzumacije kamenica. To je samo legenda. Ako unosite premalu količinu nekih nutritivnih tvari, kao što je selen, možete osjetiti porast razine energije nakon konzumacije kamenica.

Provjerite koja hrana ima afrodizijačka svojstva!

Divlja riba sadrži više omega 3 masnih kiselina

Mit.

Sve zavisi o ribi. Neke vrste ribe, kao što su losos, skuša, pastrva ili haringa, mogu sadržavati veliku količinu omega 3 masnih kiselina, bez obzira na to jesu li divlje ili ne. Neke vrste riba, kao što je tilapija, sadrže puno veću količinu omega 3 masnih kiselina kada su divlje.

Riba treba imati miris "po ribi"

Mit.

Svježa riba je blagog mirisa ili sasvim bez mirisa. Ako ima miris po ribi, onda više nije svježa. Ako vaš hladnjak smrdi po ribi, onda ju bacite.

Omega 3 masne kiseline je bolje unositi putem ribe nego putem suplemenata

Činjenica.

Kada god možete, sve nutritivne tvari unosite putem namirnica. Jedenjem ribe nećete unositi samo omega 3 masne kiseline, već i proteine, vitamine i minerale. Suplementi omega 3 masnih kiselina su odličan izbor za osobe koje su alergične na ribu i riblje proizvode.

Provjerite jesu li bolji prirodni ili sintetski izvori vitamina!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije