Ova ulja ublažavaju psorijazu

Ova ulja ublažavaju psorijazu

Ova ulja ublažavaju psorijazu
  • Objavljeno: Utorak, 26.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Ako se često borite sa simptomima psorijaze, definitivno trebate početi koristiti eterična ulja koja dokazano ublažavaju simptome kožnih bolesti. Prije početka korištenja ovih ulja svakako se posavjetujte s liječnikom, naročito ako ste skloni alergijskim reakcijama na hranu i biljke.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima moćno protuupalno djelovanje koje može pomoći ublažiti simptome psorijaze, a ne uzrokuje neželjene nuspojave. Jako je blago i može se nanositi na čitavo tijelo. Ako nakon nanošenja kokosovog ulja osjećate bolove, svrab ili neke druge neželjene simptome, prestanite s korištenjem i obratite se liječniku.

Razmazite se kokosovim uljem!

Eterično ulje čajevca

Ima moćno antibakterijsko, antivirusno i antigljivično svojstvo, a istraživanja su pokazala da jača imunitet. No, stručnjaci ističu da neke osobe mogu imati intenzivne alergijske reakcije na eterično ulje čajevca, zbog čega se preporučuje nanesti ga na manji dio površine.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje se može koristiti za ublažavanje niza kožnih problema. Hladno prešano ricinusovo ulje se preporuča osobama sa suhom kožom koja se peruta. Ricinusovo ulje ublažava simptome psorijaze i ubrzava zacjeljivanje rana.

Provjerite kako ricinusovo ulje djeluje na zdravlje i ljepotu!

Ulje lavande

Koristi se za niz tegoba, uključujući i ublažavanje glavobolja i bolova u mišićima. Eterično ulje lavande ima moćno antibakterijsko i antigljivično svojstvo. Može vam pomoći i kada ste pod stresom. Dovoljno je nanijeti malu količinu ulja lavande na čelo i dobro umasirati. Trudnice, dojilje i dijabetičari trebaju izbjegavati eterično ulje lavande jer može uzrokovati mučninu, povraćanje i glavobolju.

Ulje lavande umiruje, ublažava astmu i potiče probavu!

Ulje paprene metvice

Eterično ulje paprene metvice potiče zacjeljivanje rana uzrokovanih psorijazom. Ovo ulje će ublažiti svrab i ljuštenje kože. U malim količinama ne uzrokuje neželjene nuspojave i alergijske reakcije. No, svejedno ga prvo testirajte na manjem dijelu kože.

Arganovo ulje

Odličan je izvor vitamina E koji hidratizira kožu, ublažava upalu i štiti kožu od UV zraka. Ima moćno protuupalno i antiseptičko djelovanje, što znači da može ublažiti crvenilo, suhoću, natečenost i svrab. Arganovo ulje možete nanositi kao i kokosovo – direktno na kožu. Jako je blago i rizik od nastanka alergijskih reakcija je jako mali.

Iskoristite arganovo ulje za lijepu kožu i kosu!

Ulje kima

Ima moćno protuupalno, antibakterijsko i antigljivično djelovanje. Može pomoći u liječenju i ublažavanju niza kožnih poremećaja i bolesti. Ubrzat će zacjeljivanje rana, hidratizirati kožu i ublažiti perutanje i suhoću kože.

Mjere opreza

Prije početka upotrebe bilo koje ulja, prvo se posavjetujte s liječnikom ili dermatologom. Dobro bi bilo da svako ulje prvo testirate na manjem dijelu kože kako biste bili sigurni da ne uzrokuje alergijske reakcije.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije