Isprobajte ove domaće lijekove za psorijazu!

Isprobajte ove domaće lijekove za psorijazu!

Isprobajte ove domaće lijekove za psorijazu!
  • Objavljeno: Subota, 15.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Vazelin i guste kreme

Namažite zahvaćeno područje vazelinom ili gušćom hidratantnom kremom koja će duže ostati na koži i postupno će se upijati. To će omekšati kožu i ublažiti crvenilo.

Jabučni ocat za vlasište

Jabučni ocat koristite samo ako koža vlasišta nije napuknuta ili ako ne krvari jer biste mogli pojačati iritaciju i peckanje. Nanesite čisti ocat ili mješavinu octa i vode na zahvaćeno područje. Kada se osuši, isperite vodom.

Sunce

Provedite neko vrijeme na otvorenom. Sunčeve zrake mogu pomoći u borbi protiv psorijaze. Na direktnom suncu provodite 5 do 10 minuta dnevno, a zdrave dijelove kože zaštitite kremom za sunčanje.

Isprobajte ulja koja ublažavaju psorijazu!

Ljekovita kupka

Ako želite umiriti kožu, napunite kadu i dodajte epsomsku sol ili sol Mrtvog mora. Kupajte se oko 15 minuta, a potom kožu obilno namažite hidratantnom kremom.

Kapsaicin

To je sastojak ljute papričice, a istraživači tvrde da može smanjiti bol, upalu i crvenilo. Kapsaicin možete pronaći i u nekim kremama. Ovaj sastojak može izazvati osjećaj peckanja na koži.

Kurkuma

Istraživanja pokazuju da kurkuma može ublažiti simptome psorijaze. Možete ju koristiti kao začin jelima ili ju konzumirati kao dodatak prehrani.

Ulje čajevca

Potražite proizvode koji sadrže ulje čajevca. Ovisno o području primjene, to mogu biti razne kreme ili šampon za kosu.

Zob

Napunite kadu toplom vodom. Nikako vrućom jer vruća voda može dodatno iritirati kožu. Dodajte zob i opustite se 15 minuta.

Provjerite što sve pogoršava simptome psorijaze!

Meditacija i joga

Stres je čest uzrok nastanka psorijaze. Meditacija i joga su pokazali učinkovito djelovanje na kožna oboljenja, pogotovo na psorijatični artritis jer olakšavaju bol u zglobovima.

Utoplite zahvaćeno područje

Stavite kremu na kožu prije spavanja i pokrijte područje plastičnom folijom. Zatim obucite užu odjeću ili fiksirajte foliju čvrstim zavojem.

Omega 3 masne kiseline

Omega 3 masne kiseline možete pronaći u masnoj ribi kao što je losos, skuša, tuna i sardine. Također ih možete kupiti u ljekarni i koristiti kao dodatak prehrani.

Mahonija

Potražite kreme koje sadrže 10% ove zimzelene biljke i nanosite ih na zahvaćeno područje.

Mediteranska prehrana

Ovaj plan prehrane u fokusu sadrži ribu, povrće, voće i cjelovite žitarice.

Aloe vera

Aloe vera djeluje protuupalno i može smanjiti crvenilo. Koristite gel ili kremu s 0,5% aloe vere.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije