Najbolji savjeti za ljetnu njegu kože!

Najbolji savjeti za ljetnu njegu kože!

Najbolji savjeti za ljetnu njegu kože!
  • Objavljeno: Srijeda, 20.07.2016.
  • Broj pregleda: 406
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Ljeto je doba kada njezi kože trebate posvetiti posebnu pažnju. Sve više vremena provodite u prirodi, izlažete se suncu i kupate. Drugim riječima, koža je jako često pod utjecajem štetnih vanjskih čimbenika. Da bi koža ostala zaštićena, lijepa i mladolika, stručnjaci savjetuju da isprobate sljedeće korake koji su vrlo dobri za održavanje zdravlja i ljepote kože.

Redovito radite piling

Redovitim pilingom ćete ukloniti mrtve stanice kože koje začepljuju pore i povećavaju rizik od nastanka prištića i akni. Nakon pilinga će koža izgledati svježije i mlađe.

Piling radite u jutarnjim satima, potom nanesite hidratizirajući losion za tijelo i zaštitni faktor. Također, možete nanijeti i šminku koja će biti postojanija nakon uklanjanja mrtvih stanica kože.

Kožu nakon pilinga uvijek namažite hidratizirajućim losionom za tijelo i nanesite zaštitni faktor jer je koža nakon pilinga malo osjetljivija na vanjske čimbenike.

Isprobajte ljetno voće koje potiče mršavljenje!

Unosite adekvatnu količinu tekućine

Adekvatnim unosom vode ćete smanjiti rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja. Dnevno biste trebali unijeti barem 2 litre vode. Dodatno povećajte unos vode ako se pojačano znojite. Ne zaboravite da je adekvatan unos vode neophodan za mladolikost. Brojna istraživanja su pokazala da manjak vode povećava rizik od nastanka suhe kože koja je sklona perutanju.

Visoka temperatura zraka može povećati rizik od dehidracije, što je opasno za zdravlje cjelokupnog organizma. Unos vode dodatno povećajte ako pijete pića s kofeinom.

Redovito nanosite kremu sa zaštitnim faktorom

Kremu za sunčanje nije dovoljno nanijeti samo jednom, već ju je potrebno nanositi više puta. Namažite se nakon svakog kupanja. Ako se ne kupate, kremu za sunčanje nanosite svaka 2 sata.

Za lice vam treba oko 1 žličica kreme za sunčanje. Nemojte se izlagati suncu kada je UV zračenje najintenzivnije (od 11:00 do 15:00).

Odaberite kreme za sunčanje koje odgovaraju vašem tipu kože. Stručnjaci preporučuju korištenje prirodne kreme koja ne sadrže štetne kemijske spojeve, naročito ako je vaša koža osjetljiva i sklona alergijskim reakcijama.

Jedite ove namirnice za lijepu kožu tijekom ljeta!

Nahranite nadraženu kožu

Ako ste zaboravili nanijeti kremu za sunčanje ili niste nanijeli dovoljno kreme za sunčanje i vaša koža je nadražena, svakako nanesite kremu koja će ju hidratizirati i nahraniti.

Opekotine mogu povećati rizik od nastanka raka kože, naročito ako ih ne ublažavate na odgovarajući način. Obratite pažnju na sve promjene na koži kako biste na vrijeme prepoznali sve simptome koji upućuju na rak kože.

Nahranite kožu nakon sunčanja

Nakon svakog sunčanja, bez obzira na to je li koža nadražena ili ne, nanesite obilan sloj kreme koja će ju nahraniti i hidratizirati. Sunce isušuje kožu, što povećava rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja.

Odgovarajućom njegom kože ublažit ćete kroničnu upalu, potaknuti rast novih kožnih stanica i stvaranje kolagena. Preplanuli ten je privlačan, ali je i pokazatelj oštećene kože. Upravo zato je potrebno nahraniti kožu kremama koje ju štite od prijevremenog starenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije