Što boja očiju govori o vama?

Što boja očiju govori o vama?

Što boja očiju govori o vama?
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.12.2015.
  • Broj pregleda: 1.847
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tamno smeđe/crne oči

Osobe s tamno smeđim ili crnim očima su prirodni vođe. Zapravo, crne oči su jako rijetke. Okolina vas doživljava kao tajanstvene i misteriozne. Ako imate tamne oči, to znači da u svom tijelu imate više melanina. To znači da vaš mozak puno brže obrađuje nove informacije. Osobe s tamnim očima su vrlo često jako dobri sportaši i rijetko prekomjerno konzumiraju alkohol. Ako su vaše oči tamne, postoji velika vjerojatnost da ćete biti na visokom položaju.

Plave oči

Osobe s plavim očima su vrlo često neshvaćene. Njih okolina promatra kao osobe koje su slabe, nepovjerljive ili lako ukrotive. No, osobe s plavim očima imaju jaku fizičku i psihološku moć. Zapravo, žene s plavim očima puno lakše podnesu porod i imaju manji rizik od nastanka postporođajne depresije i anksioznosti. Jedno istraživanje znanstvenika iz Njemačke je pokazalo da su djeca s plavim očima manje otvorena prema okolini i boje se isprobavati nove stvari. S druge strane, osobe s plavim očima su vrlo često natjecateljski raspoložene i lako postaju egoistične.

Pročitajte najvažnije činjenice o očima i vidu.

Sive oči

Sive oči su zapravo varijacija plavih očiju. Svijetlo sive oči označavaju manju razinu melanina. Osobe s tamno sivim očima su vrlo uravnotežene, odlično vladaju sobom i kontroliraju svoje emocije. Ne podnose kritiku i okolina ih ne doživljava naročito ozbiljno. Osobe sa sivim očima svoje povjerenje ne daju lako i imaju mali krug prijatelja. Istovremeno su vrlo vjerne i stalo im je do ljudi.

Oči boje lješnjaka

To su oči koje mijenjaju boju i prilagođavaju se boji iz okoline. Jedan trenutak mogu biti zelene, a već drugi trenutak smeđe. Oči boje lješnjaka su vrlo rijetke i predstavljaju neovisnost, samopouzdanje i spontanost. Neke imaju više melanina nego druge pa tako i karakter osobe uvelike varira. Osobe s očima boje lješnjaka je jako teško pročitati, a neka istraživanja su pokazala da vrlo često imaju problema sa radom probavnog sustava.

Saznajte kako možete zaštititi svoje oči!

Smeđe oči

Osobe sa smeđim očima su smirene, samopouzdane i spremne za timski rad. Pune su poštovanja, vjerne i nježne, ali ne i submisivne. Osobe sa smeđim očima u pravilu manje spavaju. Njihov san je loše kvalitete pa se zbog toga i teže bude. To je jedan od razloga zašto su često razdražljive i tjeskobne.

Zelene oči

Osobe sa zelenim očima su privlačne i misteriozne. U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da okolina smatra najprivlačnijima upravo osobe čije su oči zelene boje. To su dominantne, ali ne i otresite osobe. Spontane su, njihov idući korak nije lako predvidjeti, originalne su, kreativne i odlično funkcioniraju pod velikim pritiskom. Za razliku od osoba s plavim očima, osobe sa zelenim očima su nešto odlučnije i dominantnije. Osobe sa zelenim očima su temperamentne, ali ne i nagle. Lako ih je naljutiti, ali ta ljutnja ne traje dugo.

Provjerite imate li problema s očima i vidom!

Najnovije

Najčitanije