Izbjeljivanje zubi: što trebate znati

Izbjeljivanje zubi: što trebate znati

Izbjeljivanje zubi: što trebate znati
  • Objavljeno: Srijeda, 25.08.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Od paste za zube i gelova, teško je reći gdje sve počinje kada je riječ o izbjeljivanje zubi. Pitajte bilo kojeg stomatologa i odgovor je jednostavan: vi bi trebali to raditi u njihovom uredu. Čak i ako niste zainteresirani za izbjeljivanje kod zubara, bolesna usta mogu značiti nevolje kad je riječ o izbjeljivanju bilo koje vrste. Bezreceptni proizvodi za izbjeljivanje zuba su općenito sigurni, ali ne i za sva usta. Evo što trebate znati o izbjeljivanju prije nego što započnete.

Je izbjeljivanje za vas?

Izbjeljivanje je nešto što se radi ako je usna šupljina zdrava. Gotovo 80 posto odraslih osoba će imati neki oblik bolesti desni u životu, pa izbjeljivanje kod kuće možda nije najbolja ideja. Aktivni sastojak, peroksid, može pogoršati upale desni i uzrokovati više krvarenja i povećanu osjetljivost. Manje opasan je plak, što može dovesti do bolesti desni. Ako imate nakupine plaka, to može obezbojiti zube, a vi ćete izbijeliti plak, a još uvijek postoji rizik za bolesti desni.

Osjetljivost

Najčešća nuspojava je osjetljivost na hladnoću. Fluorid može pomoći smanjiti osjetljivost. Ako izbijelite zube, caklina može postati oslabljena što dovodi do dodatnih problema.

Pretjerano izbjeljivanje

Iako rijetko, pretjerivanje s izbjeljivanjem može dovesti do još veće promjene boje. Emajl na dnu zubi može postati proziran i izgledati kao plav. Izbjeljivanje samo pogoršava problem. Zubi se mogu popraviti do neke mjere, ali kronično izbjeljivanje može dovesti do slabije diskoloracije cakline. Ako osjećate potrebu da izbijelite zube nakon što postanu tamniji, izbjeljivanje se preporuča samo jedan dan mjesečno.

Nestručne osobe

Ako vam je izbjeljivanje kod zubara previše skupo, a niste imali dobre rezultate s bezreceptnim proizvodima, možda ćete biti u iskušenju izbjeljivanje obaviti kod nestručne osobe. Ljudi koji pružaju ove tretmane nisu liječnici ili stomatolozi. Oni ne mogu prepoznati ako imate bolest desni ili druge probleme sa zubima koje će izbjeljivanje samo pogoršati.

Iritacija desni

Iritacija je čest problem s izbjeljivanjem. To je najčešće slučaj s bezreceptnim proizvodima. Mnogi stomatolozi zaštite zubno meso od izbjeljivanja, što vi kod kuće ne možete. Ako se nadraženost nastavi nakon izbjeljivanja, razgovarajte sa stomatologom kako bi bili sigurni da nemate drugih problema s desnima.

Izbjeljivanje kod kuće

Najčešći problem je razočaranje. Peroksid je nestabilan spoj, i ako kupujete proizvod koji sjedi na polici trgovine godinama, on možda neće funkcionirati kao što bi trebao. Ako imate 50 godina i pušite 20 godina, izbjeljivanje kod kuće neće dati rezultate.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije