Joga i mršavljenje idu 'ruku pod ruku'

Joga i mršavljenje idu 'ruku pod ruku'

Joga i mršavljenje idu 'ruku pod ruku'
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.05.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Drevna, mistična disciplina i dan danas utječe na kvalitetu života mnogih ljudi. Za jogu se smatra da se prakticirala još prije 4.000 godina, a dugi period čovječanstvu služi kao meditacija, vježba disanja i oblik tjelesne aktivnosti. Međutim, mnogi vjeruju da joga i mršavljenje ne idu zajedno, piše portal Kreni zdravo.

Kao oblik tjelesne aktivnosti obično se u modernom svijetu prakticira za povećanje fleksibilnosti. Kada ljudi biraju fizičku aktivnost za jačanje mišića ili mršavljenje, obično se odlučuju za druge opcije, poput treninga u teretani ili trčanja.

Međutim, ako niste ljubitelj klasičnog treninga (bilo da se radi o treningu snage s utezima ili spravama, HIIT treningu, trčanju ili drugim aktivnostima), joga vam također može pomoći da dostignete željenu tjelesnu težinu.

Prvi način je taj da, iako vam se na prvi pogled možda na čini kao naporna aktivnost, može povećati kalorijsku potrošnju. Drugi način je njezin utjecaj na psihu koji vodi do usvajanja životnih navika koje vode mršavljenju. U nastavku saznajte kako možete smršavjeti pomoću joge.

Joga vježbe za mršavljenje i kalorijska potrošnja

Joga u pravilu može potrošiti između 180 i 600 cal na sat. Međutim, sve ovisi o tome koju vrstu joge prakticirate. U nastavku pogledajte popis vrsta joge s njihovom potencijalnom kalorijskom potrošnjom izračunatom pomoću kalkulatora na stranici Health Status.

Vinyasa joga – ova vrsta joge troši najviše kalorija jer uključuje neprestano kretanje iz jedne poze u drugu brzim tempom. Muškarac star 35 godina, visok 155 cm i težak 77 kg prakticirajući jedan sat vinyase sagorjet će 673 cal. S druge strane, žena od 35 godina, visoka 162 cm i teška 59 kg prakticiranjem jednog sata vinyase sagorjet će 515 cal.

Hot joga – ova vrsta joge izvodi se u ugrijanoj prostoriji, što ubrzava srce i otežava rad tijela, a također uzrokuje znojenje i povećava kardiovaskularnu izdržljivost. Muškarac star 35 godina, visok 155 cm i težak 77 kg prakticirajući jedan sat hot yoge sagorjet će 540 cal. S druge strane, žena od 35 godina, visoka 162 cm i teška 59 kg prakticiranjem jednog sata hot yoge sagorjet će 413 cal.

Hatha joga – to je sporiji, nježniji stil joge koji je odličan za početnike koji preferiraju opušteniji pristup, gdje mogu dulje držati poze. Muškarac star 35 godina, visok 155 cm i težak 77 kg prakticirajući jedan sat hatha joge sagorjet će 214 cal. S druge strane, žena od 35 godina, visoka 162 cm i teška 59 kg prakticiranjem jednog sata hot yoge sagorjet će 164 cal.

Vezani sadržaj

Vitashop

Najnovije

Najčitanije