7 učinkovitih joga poza za lijepe i čvrste grudi

7 učinkovitih joga poza za lijepe i čvrste grudi

7 učinkovitih joga poza za lijepe i čvrste grudi
  • Objavljeno: Utorak, 28.03.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Isprobajte najučinkovitije joga poze koje će uljepšati oblik vaših grudi i proširiti pluća zbog čega ćete se osjećati zdravo i poletno.

Ratnik

Ova poza vraća snagu i širi prsni koš što ga čini elastičnijim i aktivnijim.

Stanite uspravno. Raširite noge šire od širine kukova. Stopalo lijeve noge zarotirajte blago prema van. Pri udahu širite ruke u visini ramena i uz izdah se spuštate u lijevu stranu, savijajući lijevo koljeno. Desnu nogu ne savijajte u koljenu. Sa ponovnim udahom vraćajte tijelo u sredinu, ispravljajući lijevo koljeno. Uz izdah spustite ruke uz tijelo. Ponovite vježbu 7 do 10 puta, a zatim ponovite isto sa desnom nogom.

Trokut

Ova poza jača prsni koš, isteže kralježnicu i poboljšava cirkulaciju.

Raširite noge otprilike za dužinu jedne noge. Bočno raširite ruke u visini ramena. Desno stopalo usmjerite prema naprijed, a lijevo savite pod kut od 90 stupnjeva. Ne savijajte koljena. Istežući bočne mišiće trupa, uz izdah, pokušajte uhvatiti nožni palac ili gležanj, tako da vaše ruke čine ravnu liniju. Pripazite da leđa nisu previše savijena. Okrenite lice prema ruci koja je u zraku. Položaj zadržite 5 do 10 udaha i ponovite ju sa suprotnom stranom tijela.

Kobra

Kobra povećava volumen pluća, isteže prsne mišiće, jača trbušne mišiće i poboljšava držanje.

Legnite na trbuh s dlanovima u visini prsa i podignutim laktovima uz tijelo i duboko udahnite. Polako podignite torzo i zadržite donji dio tijela na podu. Podižite gornji dio tijelo dok ne ispravite laktove ili koliko vam je ugodno, pazeći pritom da su kukovi što bliže podu. Udahnite i s izdahom se vratite u početni položaj. Svakim ponavljanjem pokušajte što više ostati u položaju tijela s uzdignutim torzom.

Luk

Ova poza se preporuča svima koji pate od bolova u leđima jer isteže cijelu kralježnicu, a i lijepo oblikuje grudi.

Legnite na trbuh i izdahnite. Savijte koljena i pokušajte se primiti za zglobove. Zatim polako izdahnite i vucite u zrak ruke i noge, odvajajući bokove i grudi od poda. Ravnoteža tijela ostaje na trbuhu. Zadržite položaj 30 sekundi.

Kotač

Ovom vježbom istežete prsa, leđa i vrat, otklanjate umor i liječite glavobolju.

Legnite na leđa i postavite stopala malo šire od širine ramena, a zatim ih privucite prema stražnjici. Ruke postavite iza glave, s dlanovima prema dolje i prstima okrenutim prema leđima. Izdahnite i podignite bokove i prsa što više možete. Dišite. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi i izdahnite pri povratku u početni položaj.

Stoj na glavi

Ova vježba je korisna za ligamente i mišiće kralježnice i prsnog koša. Poboljšava disanje i cirkulaciju. Vježba je zahtjevna i za početak ju izvodite uz nečiju asistenciju.

Kleknite i postavite podlaktice na pod u širini ramena. Isprepletite prste ruku i postavite vrh glave na tepih, tako da glava „sjedne“ u dlanove i isprepletene prste. Savijte koljena, izdahnite i podignite noge u zrak. Istegnite noge prema gore i ostanite u položaju 30 sekundi do 2 minute, ovisno o mogućnostima.

Deva

Poza deva učinkovito rješava glavobolju, povećava volumen pluća i jača prsni koš.

Kleknite s blago raširenim koljenima. Spojite stopala. Savijte se unatrag i postavite ruke na pete. Istegnite leđa i rebra, i zabacite glavu unatrag. Zadržite položaj 30 sekundi.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije