Kile nikako ne idu dolje? Vrijeme je da promijenite loše jutarnje navike

Kile nikako ne idu dolje? Vrijeme je da promijenite loše jutarnje navike

Kile nikako ne idu dolje? Vrijeme je da promijenite loše jutarnje navike
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.09.2019.
  • Broj pregleda: 625
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Znate li da i neuredni krevet može utjecati na vašu kilažu? Čudno, ali kažu znanstvenici - istinito. Saznajte koje jutarnje navike stoje na vašem putu ka idealnoj težini.

Odrekli ste se brze hrane i slatkiša, a i redovito vježbate, no te dvije, tri kile nikako da nestanu. Mnogi nisu ni svjesni da najobičnije jutarnje navike stoje na putu tijelu iz snova. A tako ih je lako promijeniti.

Previše sna

Kad premalo spavamo, naše tijelo najčešće proizvodi hormon kortizol koji povećava apetit. No, i previše sna nije najbolje rješenje. Prema nedavnom istraživanju, spavanje više od 10 sati može dovesti do povećanja indeksa tjelesne mase. Zato svi preporučuju 7 do 9 sati sna svaki dan.

Spuštene rolete

Nakon buđenje, odmah podignite rolete ili razmaknite zavjese. Studija objavljena u časopisu PLOS One kaže da zrake jutarnjeg sunca mogu ubrzati metabolizam, a isto tako pomoći vašem tijelu da se razbudi. Čak i samo 20 do 30 minuta sunca u danu (ako ga naravno ima) je dovoljno da utječe na indeks tjelesne mase.

Pospremanje kreveta

Znamo da ovo zvuči jako čudno. I nama je. No, istraživanje koje je proveo US National Sleep Foundation došao je do zaključka da oni koji spremaju krevet nakon buđenja imaju kvalitetniji san, koji je povezan s nižim indeksom tjelesne mase. Osim toga, spremanje kreveta može vas potaknuti i na druge dobre navike.

Izbjegavanje vaganja

Istraživači sa sveučilišta Cornell kažu kako je svakodnevno vaganje jedna od uspješnih tehnika koja vas može potaknuti da izgubite kilograme. Oni su pratili navike 162 muškaraca i žena u periodu od dvije godine, a oni koji su se vagali svaki dan bili su uspješniji u mršavljenju i održavanju nove težine. Najbolje vrijeme za vaganje je upravo ujutro i prije nego što doručkujete. Tako ćete dobiti najtočniji broj.

Doručak s premalo kalorija

Mnoga istraživanja pokazala su da oni koji jedu uravnoteženi doručak koji sadrži 600 kalorija proteina, ugljikohidrata i malo šećera će imati manju želju za hranom tijekom dana. I to im pomaže da izgube koji kilogram.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije