Masna jetra - bolest današnjice

Masna jetra - bolest današnjice

Masna jetra - bolest današnjice
  • Objavljeno: Nedjelja, 20.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Masnu jetru kao jednu od kroničnih stanja jetre karakterizira nakupljanje masti, a uzroke nalazimo u lošoj prehrani, prekomjernoj tjelesnoj težini i pojedinim lijekovima.

Jetra je organ koji sudjeluje u metabolizmu hranjivih tvari, vitamina, hormona i lijekova i koja ima nevjerojatnu sposobnost razgradnje štetnih kemijskih spojeva i njihovu eliminaciju iz našeg organizma. Zanimljivo je da stanice jetre imaju određenu mogućnost regeneracije, no bolesti jetre su brojne, a često su i bez karakterističnih simptoma te podmuklo napreduju smanjujući funkciju jetre.

Uzroci masne jetre

Masnu jetru kao jednu od kroničnih stanja jetre karakterizira nakupljanje masti u jetri. Uzroke nalazimo u lošoj prehrani, alkoholu, prekomjernoj tjelesnoj težini i nekim lijekovima. Nealkoholna masna jetra dio je metaboličkog sindroma koji uključuje i dijabetes, povišen krvni tlak i druge poremećaje. Najčešće se uoči na sistematskom pregledu ultrazvukom i pregledom jetrenih enzima.

Kako pomoći našoj jetri?

Za masnu jetru ne postoji posebna terapija već treba smanjiti tjelesnu težinu, ne konzumirati alkohol i pokušati voditi zdrav život koji uvelike može doprinijeti poboljšanju. Prirodnu pomoć možemo potražiti i u ljekarnama s provjerenim dodacima prehrani specifično namijenjenim za zdravlje i funkciju jetre.

Dvostruki izvor silimarina

Silimarin 3-aktiv kapsule uz kolin koji doprinosi održavanju normalne funkcije jetre sadrži i ekstrakt sjemenki sikavice, ekstrakt artičoke i ekstrakt lista zelene masline u kojem je visok sadržaj fenolnog spoja oleurpeina. I sikavica i artičoka u kapsulama sadrže glavnu djelatnu tvar – silimarin. Silimarin 3-aktiv kapsule su proizvod iz poznate Pharmoval hrvatske linije dodataka prehrani.

Kombinacija navedena 3 ekstrakta s aktivnim sastojcima obogaćenih kolinom čini Silimarin 3-aktiv jedinstvenim proizvodom za jetru. Dovoljno je uzeti jednu kapsulu nakon obroka. Silimarin 3-aktiv kapsule možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr

Najnovije

Najčitanije