Nestašica lijeka protiv proljeva u Njemačkoj: Na društvenim mrežama tvrde da liječi mamurluk

Nestašica lijeka protiv proljeva u Njemačkoj: Na društvenim mrežama tvrde da liječi mamurluk

Nestašica lijeka protiv proljeva u Njemačkoj: Na društvenim mrežama tvrde da liječi mamurluk
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

U Njemačkoj je u posljednje vrijeme sve teže pronaći lijek pod nazivom Elotrans. Lijek koji proizvodi njemačka farmaceutska tvrtka STADA, specijalizirana na generičke lijekove i lijekove koji se izdaju bez recepta, na društvenim mrežama; Instagramu i TikToku preporučuju se za liječenje mamurluka.

"Došlo je do uskog grla u dostavi jer je potražnja tako velika", rekao je Stefan Fink, član uprave saveza njemačkih udruženja farmaceuta, a prenosi u nedjelju njemačka agencija dpa.

Lijek trenutno nije dostupan kod mnogih trgovaca na veliko, izjavio je Fink, što znači da se lijek ne može pronaći na policama ljekarni, a redovito je rasprodan i na internetu.

"Čini se da zaista postoji snažna poveznica", rekao je Fink o nestašici, koja je započela ljetos, i objavama na društvenim mrežama. U komentarima na Elontransovom profilu na Instagramu i u recenzijama internetskih preprodavača uglavnom se spominje korištenje proizvoda prije ili tijekom velikog tuluma.

Proizvođač lijeka je prije nekoliko tjedana na Instagramu obećao povećanje proizvodnih kapaciteta. Fink je rekao da ljudi koji žele izliječiti mamurluk oduzimaju Elotrans djeci s akutnim proljevom i ljudima koji putuju na duge relacije te se žele zaštititi od želučanih tegoba.

Još u rujnu ove godine bavarsko udruženje farmaceuta prijavili su povećanu potražnju ovog lijeka, a Thomas Metz iz udruge farmaceuta kritizirao je ljude koji ga kupuju s ciljem liječenja mamurluka jer bi trebao biti dostupan onima kojima je zaista potreban.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije