Kako brzo skinuti povišenu temperaturu i riješiti se prehlade?

Kako brzo skinuti povišenu temperaturu i riješiti se prehlade?

Kako brzo skinuti povišenu temperaturu i riješiti se prehlade?
  • Objavljeno: Utorak, 31.12.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Prehlada je jedna od najčešćih bolesti koja se javlja tijekom zimskih dana. Uzrokovana je velikim brojem virusa i vrlo brzo se širi pa rijetko tko uspije izbjeći prehladu tijekom zimskih mjeseci.

Simptomi prehlade javljaju se 2 do 3 dana nakon zaraze, a jedan od prvih simptoma je lagano grebanje ili češkanje grla, uz koji se javlja i osjećaj iscrpljenosti. Ako ipak spadate u skupinu onih sa slabijim imunitetom, pa vas prehlada sigurno neće mimoići, donosimo vam trikove kako za tren spustiti visoku temperaturu i izliječiti prehladu.

Pijte puno tekućine

Kada imate temperaturu, zaboravljate piti vodu i vrlo lako postajete dehidrirani. Savjet je da pijete minimalno 8 do 10 čaša vode na dan, a možete kombinirati vodu, čajeve, juhe ili sok od agruma koji je bogat vitaminom C. Naranče i mandarine su izvrstan izbor jer vitamin C pomaže imunološkom sustavu u borbi protiv infekcije, ali obavezno pijte svježe iscijeđene prirodne sokove.

Ohladite se

Kupanje u mlakoj vodi može pomoći kod skidanja temperature i smanjenja simptoma prehlade. Nemojte pokušati sniziti temperaturu ležanjem u hladnoj vodi jer će krv pojuriti do unutarnjih organa i vaše tijelo će se braniti od hladnoće pa se tako vaša unutrašnjost zagrijava umjesto da se hladi.

Konzumirajte začinjenu hranu

Kod povišene tjelesne temperature dobro je posuti crvenu papriku na hranu. Jedan od njenih glavnih komponenti je kapsaicin koji daje ljut okus, a vašem tijelu ubrzava cirkulaciju i uzrokuje znojenje.

Preznojite se

Izvrstan način za spuštanje tjelesne temeprature je čaj od stolisnika. Ova biljka otvara pore i pobuđuje znojenje, a već nakon jedne do dvije šalice počet ćete se znojiti. Bazga i đumbir su isto tako dobar izbora ako želite potaknuti znojenje, što će vam pomoći kod gripe i prehlade. Stavite dvije žličice biljke u šalicu kuhane vode i pustite da odstoji 15 minuta. Procijedite i pijte tri puta dnevno. Pijte šalicu vrućeg čaja od đumbira jer uzrokuje znojenje.

Uzmite Ibufix

Ibufix i Ibufix Forte olakšavaju klasične simptome prehlade i gripe - bolove u mišićima i zglobovima, glavobolju, povišenu tjelesnu temperaturu, grlobolju, začepljen nos i sinuse. Ibufix i Ibufix Forte tablete sadrže ibuprofen i fenilefrin zahvaljujući čemu uspješno uklanjaju simptome prehlade i gripe s učinkom do 8 sati.

Ibufix i Ibufix Forte tablete namijenjene su odraslima i adolescentima iznad 12 godina, a mogu se kupiti u ljekarnama bez liječničkog recepta.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku

IBUF-AD-005-27122019

Vitashop

Najnovije

Najčitanije