Što umorne oči govore o stanju vaše duše i tijela?

Što umorne oči govore o stanju vaše duše i tijela?

Što umorne oči govore o stanju vaše duše i tijela?
  • Objavljeno: Utorak, 07.10.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Preko očiju primamo oko 90 % svih vanjskih utjecaja, što govori dovoljno o važnosti osjeta vida za čovjeka. Ubrzan životni tempo, svakodnevno višesatno gledanje u monitore na poslu, večernje opuštanje uz gledanje filmova na televiziji, neispavanost - sve to vodi ka isušivanju oka odnosno dojmu umornih očiju.

Kad su oči umorne najčešće imamo osjećaj klonulosti u cijelom tijelu, osjećamo se iscrpljeno i umorno. Kako bismo izbjegli ove simptome trebali biste češće raditi pauze i mijenjati fokus Vašeg pogleda.

Kad osjetite umor u očima, počnite brzo treptati kapcima i zatvorite na kratko oči. Treptanjem opuštamo mišiće oka, a samo oko se na taj način vlaži i umanjuje osjećaj suhoće. Dobra osvijetljenost prostorije u kojoj čitate ili radite na računalu pomoći će da izbjegnete simptome suhog umornog oka.

Pobrinite se da dovoljno spavate i na taj način odmarate organe vida, a preko dana izlazite što češće na čisti zrak i izbjegavajte dugotrajan boravak u zatvorenim prostorijama bez dotoka svježeg zraka. Unosite u organizam što više voća i povrća, a ispijanje zelenog čaja, također  će Vam pomoći u otklanjanju problema s očima.

Osobe koje nose kontaktne leće češće će osjetiti probleme umornog i suhog oka nego drugi.

Kad osjetite simptome, posegnite za brzim i jednostavnim rješenjem BlinkTM contacts kapi za oči.

BlinkTM contacts kapi za oči nova su generacija umjetnih suza koja nudi dugotrajno rješenje za brzo uklanjanje simptoma suhog i umornog oka koje stručnjaci najčešće preporučuju.

Posebno formulirane za nositelje kontaktnih leća, ove nježne i izrazito učinkovite kapi za oči opuštaju i osvježavaju suhe i umorne oči. Pogodne su za sve vrste kontaktnih leća i mogu se koristiti bez prethodnog vađenja leća iz očiju.

Zbog izrazito blage formule mogu se koristiti svakodnevno, više puta na dan.

UPUTE ZA UPORABU:

  • Staviti jednu do dvije kapi u oko.
  • Trepnuti nekoliko puta kako bi se oko ispralo.
  • Mogu se upotrijebiti onoliko često koliko je potrebno.
  • Ne treba vaditi leće iz očiju prije kapanja.
  • Za dodatno olakšanje kapnuti jednu do dvije kapi na svaku leću prije stavljanja u oko.
  • Za sve vrste kontaktnih leća.

BlinkTM umjetne suze su marka proizvoda za njegu očiju koju stručnjaci najčešće preporučuju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije