Alternativni tretmani za kandidu

Alternativni tretmani za kandidu

Alternativni tretmani za kandidu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 30.08.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kod većine žena infekcija Candidom automatski znači odlazak kod liječnika. Bolji način za borbu protiv Candide je liječenje uzroka. Svaka kronična infekcija sugerira slabo funkcioniranje imunološkog sustava. Mnoge stvari mogu utjecati na imunitet, uključujući pretjerano korištenje lijekova, osobito antibiotika i prethodne upotrebe kontracepcijskih pilula.

Također mogu utjecati stres ili prehrana, uključujući i hranu na koju ste alergični ili koja sadrži mnogo toksina.

Tijekom trudnoće, promjene u vašem tijelu mogu dovesti do problema s kandidom. Gljivične infekcije mogu postati kronične tijekom trudnoće, a hormonalne promjene mijenjaju kiselu/alkalnu ravnotežu u vagini.

Candida može dovesti do drugih problema. Streptokok tipa B i kronične bakterijske infekcije, česte su u žena koje imaju problema s kandidom.

Dobra vijest je, promjenom prehrane i načina života možete vratiti ravnotežu tijela.

Dijetetske promjene

Candida voli kiseli okoliš. Ako ste skloni infekcijama, važno je da smanjite unos slatke hrane i rafiniranih ugljikohidrata, izbjegavajte proizvode koji sadrže kvasac, fermentiranu hranu i dimljenu hranu. Jedite hranu koja jača imunitet, poput češnjaka, luka i maslinovog ulja. Kelj, repa i kupus navodno pospješuju rast gljivica. Odaberite proizvode od cjelovitih žitarica, hladno prešana ulja i neprerađeno meso i ribu. Osim prehrambenih promjena, provjerite dobivate li dovoljno vitamina A, B kompleksa i vitamina C, kao i minerala cink, željeza i magnezija.

Ako je uzimanje antibiotika neizbježno, pokušajte s uzimanjem probiotika u obliku acidofila. To će smanjiti šanse za pojavu gljivica.

Jednostavna alternativa

Candida također voli toplinu i vlagu. Nosite pamučno donje rublje, koji omogućuje cirkulaciju zraka. Ako redovito koristite kupanje u kadi, prestanite. Ono će samo nadražiti područje. Također nemojte koristiti vaginalne dezodoranse. Bojila i parfemi mogu iritirati genitalno područje.

Od biljnih lijekova, krema od nevena ili tinktura će pomoći u ublažavanju vanjskih iritacija. Za unutarnju upotrebu, možete isprobati kapsule ehinacee i kamilice, kako bi ojačali imunitet. Najlakši način je da ih uzmete kao tinkturu, dva ili tri puta dnevno, s malo vode.

Osim toga, možete pokušati uvjeriti svog partnera da se testira na candidu. Možete se ponovno zaraziti kroz seksualni kontakt.

Konačno, ako imate problema s kroničnom pojavom kandide, razmislite o posjeti kvalificiranom nutricionistu, travaru ili homeopatu koji mogu poraditi na jačanju imunološkog sustava tijekom trudnoće i nakon nje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije