Što morate reći svom ginekologu?

Što morate reći svom ginekologu?

Što morate reći svom ginekologu?
  • Objavljeno: Petak, 30.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Postoje neke stvari koje najradije ne biste podijelili ni sa kime i zaboravili ih što je prije moguće. Kada je u pitanju ginekološki pregled, ovakav stav možete zaboraviti.

Koliko ste imali seksualnih partnera

Ovo recite ginekologu čak i ako vas ne pita. Što god da kažete, neće vas osuđivati. Zapamtite da što više informacija date svojem ginekologu, to će njegov pristup moći biti više kvalitetniji, a to je želja i cilj svakog pacijenta.

Imali seks bez zaštite

Jednom niste koristili zaštitu i to vam se više nikada nije ponovilo? Od tada je sa zdravljem vašeg reproduktivnog sustava naizgled sve u redu? Bez obzira na to, recite svojem ginekologu za nezaštićeni seks.

Ne možete postignuti orgazam

Ginekolog i seksualni terapeut su osobe s kojima je jako dobro popričati o problemima vezanima uz seks koji vas muče. Ako imate problema s postizanjem orgazma, obratite se ginekologu jer vam on može pomoći da otkrijete u čemu je problem.

Ponekad krvarite nakon seksa

Ako se to dogodilo samo jednom i seks je bio poprilično grub, nemate razloga za brigu. No, ako se to dogodilo više puta, čak i kada seks nije bio grub, obratite se ginekologu jer je moguće da se radi o problemu s tkivom maternice, infekciji ili suhoći vagine.

Doživljavate neobične promjene menstrualnog ciklusa

Čak i ako ste sigurni da niste trudni, promjene menstrualnog ciklusa morate spomenuti svom ginekologu. Ako je menstruacija puno obilnija nego inače ili je PMS puno intenzivniji, to može biti znak da nešto nije u redu sa vašim zdravljem. Moguće je da je prisutna infekcija, hormonalna neravnoteža ili cista.

Seks je bolan

Nemojte biti sramežljivi jer vam ginekolog može pomoći. Moguće je da patite od suhoće vagine. To nije problem samo starijih žena, već i mlađih. To također može biti uzrokovano kontracepcijskim pilulama.

Uzimate neke lijekove ili suplemente

Ovo je naročito važno ako planirate početi uzimati kontracepcijske pilule ili planirate začeće. Čak i biljni suplementi mogu utjecati na plodnost i djelovanje kontracepcijskih pilula, stoga je jako važno da o tome popričate s ginekologom.

Bili ste seksualno zlostavljani

Ovo je naročito važno reći ginekologu. Iako vam se tako možda ne čini, ginekolog vam može pomoći, i to ne samo u pregledu i testiranju na spolne bolesti, već i da prestanete seks doživljavati kao nešto negativno.

Primijetili ste neobičan miris

Ovo je najčešće znak infekcije ili pH neravnoteže, koju vaš ginekolog može izliječiti. Čak i male promjene trebate reći ginekologu. Zapamtite da je svaku bolest i stanje znatno lakše izliječiti ako se otkrije na samom početku.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije