Što vi možete učiniti za prevenciju raka?

Što vi možete učiniti za prevenciju raka?

Što vi možete učiniti za prevenciju raka?
  • Objavljeno: Srijeda, 28.05.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Oko 70% slučajeva raka se može spriječiti. Ako vodite zdrav životni stil, ne morate se bojati raka. Naravno, uvijek postoje iznimke, ali osoba koja se zdravo hrani, redovito vježba, umjereno konzumira alkohol, ne puši i ne zloupotrebljava droge, radi puno toga za svoje zdravlje. Postoje neki koraci koje možete poduzeti i sami kako biste rizik od nastanka raka smanjili još više.

Meso prije pečenja marinirajte

Meso može sadržavati spojeve koji su kancerogeni, naročito meso s roštilja. Kako biste postotak kancerogenih spojeva što je moguće više smanjili, marinirajte ga prije pečenja. Najbolji začini su ružmarin i timijan, no nećete pogriješiti s nijednim biljnim začinom jer svi sadrže antioksidante koji smanjuju udio štetnih tvari za čak 87%.

Pijte filtriranu vodu

Na taj način ćete smanjiti izlaganje tijela sumnjivim spojevima. Filtrirana voda je čak i sigurnija od flaširane vode. Flaširana voda često nije tako kvalitetna i u velikom broju slučajeva je manje zdrava od vode iz slavine.

Pijte kavu svaki dan

Osobe koje svakodnevno piju oko 4 šalice kave imaju za 40% manji rizik od nastanka raka mozga. Kava bez kofeina nema jednak učinak. Također, možete piti čajeve koji sadrže kofein, kao što je zeleni čaj, jer su znanstvenici ustanovili da i oni pomažu u prevenciji raka.

Pijte dovoljno vode

Dobro hidratizirano tijelo je zdravo tijelo. Adekvatna količina vode će pospješiti rad bubrega. Popijte najmanje 8 čaša vode dnevno. U to ubrajajte sve što sadrži vodu, uključujući juhe, variva i vodenasto voće.

Povećajte unos zelenog povrća

Idući put kada ćete pripremati salatu, odaberite zeleno povrće. Ono je odličan izvor klorofila i magnezija. Smanjuje rizik od nastanka raka debelog crijeva kod žena. Magnezij je potreban za pravilno funkcioniranje svake stanice u tijelu.

Grickajte brazilske oraščiće

Odličan su izvor selena koji ima antioksidacijsko djelovanje i smanjuje rizik od nastanka raka mjehura kod žena. Istraživanja su pokazala da mogu smanjiti rizik od nastanka raka pluća i raka debelog crijeva.

Redovito vježbajte

Umjerena tjelovježba, kao što je brzo hodanje, 2 sata tjedno može značajno smanjiti rizik od nastanka raka. Ako potrošite suvišne kalorije, smanjite postotak masti i povećate postotak mišića, vaše tijelo će postati otpornije.

Povećajte unos kalcija

Kalcij je jako važan za izgradnju kostiju i pravilno funkcioniranje svake tjelesne stanice. Osobe, koje unose zadovoljavajuću količinu kalcija, imaju manji rizik od nastanka polipa na području debelog crijeva.

Izbjegavajte nepotrebna snimanja

CT snimanja su odlična za donošenje dijagnoze, ali se možete nepotrebno izlagati zračenju. Visoka razina zračenja može uzrokovati leukemiju. Dobro se posavjetujte sa svojim liječnikom oko svakog snimanja i testiranja kako biste bili sigurni da vam to uistinu treba.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije