Trudnoća nakon pilule

Trudnoća nakon pilule

Trudnoća nakon pilule
  • Objavljeno: Srijeda, 24.11.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Mlade žene danas često provedu deset ili 15 godina na oralnoj kontracepcijskoj piluli prije nego se odluče da je pravo vrijeme za dijete. Iako će mnoge žene ostati trudne odmah, za druge to može potrajati znatno duže. Može čak trajati neko vrijeme da biste ponovno pokrenuli prirodan menstrualni ciklus. Žene često strahuju da kontracepcijske pilule mogu smanjiti njihovu plodnost, dok zaboravljaju godine bezbolnih redovitih menstruacija, zaštitu od infekcija zdjelice i neželjene trudnoće. Stručnjaci su se složili da nema dokaza da pilula uzrokuje neplodnost.

Većina žena koje su imale redovite mjesečnice prije početka pilule, vratit će svoj redoviti ovularni ciklus u roku od šest mjeseci nakon prestanka uzimanja kontracepcije. Nepravilni ciklusi prije uzimanja pilula mogu ukazivati na sindrom policističnih jajnika. Tjelesna težina, zdravlje, stres i vježbanje također mogu utjecati na menstrualni ciklus. Ako želite zatrudnjeti poslušajte ove savjete!

Prestanite pušiti
Pušačima treba dvostruko duže da zatrudne nego nepušačima, i imaju višu stopu pobačaja.

Izbjegavajte alkohol
Žene koje ne piju ostaju trudne brže čak i od onih žena koje piju umjereno.

Počnite uzimati folnu kiselinu
Uzmitete i željezo, ako imate teške i obilne menstruacije, i dodatni vitamin C ako ne jedete dovoljno svježeg voća i povrća. Nemojte uzimati dodatni vitamin D i A, jer su toksični za nerođenu djecu.

Često boravite na svježem zraku i vježbajte
Zagušljivi uredi i gužve mogu smanjiti količinu kisika u krvi i učiniti vas umornim i manje plodnim.

Vježbajte upravljanje stresom
Tehnike kao što su yoga, meditacija ili pilates mogu vas opustiti. Visoke razine stresa mogu ometati ovulaciju i što znači da ćete teže zatrudnjeti.

Izbjegavajte saune i parne sobe
To je osobito važno ako mislite da ste možda trudni, jer visoke temperature mogu uzrokovati povećanje stope pobačaj.

Imajte spolne odnose češće
Najbolji način da zatrudnite su spolni odnosi tri puta tjedno od kraja mjesečnice do početka sljedeće.

Potaknite partnera da pazi na toplinu
Testisi su jedan stupanj hladniji od tjelesne temperature. Ako muškarac sjedi u toploj kupki i nosi uske gaćice, to može utjecati na kvalitetu sperme.

Pokušajte postići i održavati idealnu težinu
Loša prehrana i yo-yo dijete su loše za vaše zdravlje i za šanse da ostanete trudni.

Nemojte paničariti
Devedeset posto normalno plodnih mladih parova će zatrudnjeti u roku od godinu dana. Ako mislite da možda imate problema s plodnošću (neredovite mjesečnice, bol u zdjelici ili prethodne infekcije), posjetite liječnika.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije