Anksioznost

Anksioznost

Anksioznost
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Anksioznost je normalan dio života. Čak može biti korisna kada nas upozorava na opasnost. No, za neke ljude, anksioznost je uporni problem koji ometa svakodnevne aktivnosti kao što su odlazak na posao, u školu ili spavanje. Ova vrsta tjeskobe može poremetiti odnose i uživanje u životu, a tijekom vremena, može dovesti do zdravstvenih i drugih problema.
Kategorija: Mentalno zdravlje

Testovi i dijagnoza anksioznosti

Liječnik će vjerojatno obaviti fizički pregled kao bi potražio znakove da anksioznost može biti povezana s fizičkim zdravljem.

Strah koji se javlja u vrijeme visokog stresa ili nakon traumatskog događaja je normalan. U većini slučajeva stres koji uzrokuje ovu vrstu anksioznosti prođe kada se temeljni uzrok povuče. Međutim, kada je anksioznost ozbiljan problem koji ometa vaš svakodnevne aktivnosti, izaziva napade panike ili ne poboljšava se s vremenom, možete imati poremećaj koji treba dijagnosticirati i liječiti.

Anksiozni poremećaji se često javljaju zajedno s drugim problemima mentalnog zdravlja, kao što su depresija ili ovisnosti, što može otežati postavljanje dijagnoze i liječenje.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!