Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako stres utječe na vašu liniju?

Kako stres utječe na vašu liniju?

Kako stres utječe na vašu liniju?
  • Objavljeno: Srijeda, 14.11.2012.
  • Broj pregleda: 1.471
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Stres je većini ljudi svakodnevica s kojom se suočavaju najbolje što mogu. Iako mislite da je s vašim zdravljem sve u redu, znanstvenici su ustanovili da osobe, koje su pod kroničnim stresom, imaju znatno veći rizik od nastanka pretilosti.

Istraživanja su pokazala da hormoni igraju značaju ulogu u stvaranju žudnje za hranom koja sadrži ugljikohidrate. Kada je vaše tijelo pod stresom, ono oslobađa kortizol, čija je primarna funkcija podizanje razine šećera u krvi te dolazi do pojačanog oslobađanja inzulina. Kao rezultat nastaje žudnja za hranom bogatom ugljikohidratima. Najgore od svega što ta hrana uistinu potiče dobro raspoloženje.

Nažalost, stres ne možemo izbjeći. S njime se jedino možemo naučiti što bolje nositi.

 

  • Bobičasto voće je bogato antioksidansima i slatko je, a predstavlja pravu prirodnu poslasticu. Kada ga pomiješate s posnim sirom ili jogurtom, dobit ćete savršeno zdravu grickalicu koja će zadovoljiti žudnju za hranom.
  • Omega 3 masne kiseline, koje ćete pronaći u masnoj ribi i orašastim plodovima, mogu poboljšati vaše raspoloženje i povećati razinu energije. Masna riba koja sadrži visoku razinu proteina će regulirati razinu šećera u krvi i spriječiti posezanje za nezdravim grickalicama.
  • Neka vaša prehrana bude uravnotežena. Treba sadržavati preporučenu vrijednost proteina, ugljikohidrata i masti. Na taj način ćete održavati zdravlje svoga tijela, ali i uma.
  • Održavajte svoje psihičko zdravlje pomoću meditacije ili yoge. Čak će i najobičnija tjelovježba imati odličan učinak u borbi protiv stresa.

 

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti