Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Orasi snižavaju razinu kolesterola

Orasi snižavaju razinu kolesterola

Orasi snižavaju razinu kolesterola
  • Objavljeno: Subota, 11.05.2013.
  • Broj pregleda: 859
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znanstvenici su ustanovili da orasi mogu značajno smanjiti razinu kolesterola u krvi, ali i povećati fleksibilnost krvnih žila.

Nutritivne tvari, koje se nalaze u orasima, mogu pospješiti protok krvi i spriječiti nakupljanje plaka na krvnim žilama.

Znanstvenici preporučuju da orahe konzumirate svakodnevno. Oni su jedan od najboljih izvora omega 3 masnih kiselina, a samo jedan orah sadrži dovoljno nezasićenih masnih kiselina koje će pospješiti rad srca i krvožilnog sustava.

"Samo jedna šaka oraha može značajno smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti", izjavila je dr. Penny Kris - Etherton te je dodala kako "orahe bismo trebali konzumirati 4 puta tjedno".

U istraživanju je sudjelovalo 15 osoba koje su patile od visoke razine kolesterola u krvi. Sudionicima su dali da konzumiraju orahe ili ulje oraha.

Razinu kolesterola u krvi su mjerili 30 minuta nakon konzumiranja oraha, potom nakon sat vremena, zatim nakon 2 sata, 4 sata i u konačnici nakon 6 sati.

Rezultati su bili vidljivi već nakon 4 sata od konzumacije oraha. Razina kolesterola se smanjila, a krvne žile su postale fleksibilnije, prenosi DailyMail.

Bolesti srca i krvožilnog sustava su postale jedan od vodećih uzročnika smrti u svijetu. Nepravilna prehrana i manjak tjelovježbe rizik od nastanka bolesti srca i krvožilnog sustava značajno povećavaju.

Odlična je vijest da nešto tako pristupačno i potpuno prirodno, kao što su orasi, uistinu pomažu u smanjenju rizika od nastanka bolesti srca i krvožilnog sustava.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti