Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prvi kongres prirodne medicine

Prvi kongres prirodne medicine

Prvi kongres prirodne medicine
 • Objavljeno: Subota, 01.10.2011.
 • Broj pregleda: 1.567
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Prirodna medicina nastavak je starih medicina, kojima su se liječile generacije ljudi prije pojave suvremene medicine. Danas te stare recepture i postupci postupno padaju u zaborav, a liječnici nisu upoznati s prirodnim načinima liječenja. Također smo svjedoci da je suvremena medicina okrenuta farmaceutskoj industriji.

Zato nam je osobita čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 1. kongres prirodne medicine, koji će se održati u subotu, 22. listopada, 2011. u hotelu „International", s početkom u 10 sati.

Svrha kongresa je da se šira javnost, kao i terapeuti, upoznaju s uspješnim načinima prirodnog liječenja. Ovakav će se kongres održavati jednom godišnje u mjesecu listopadu.

Na ovogodišnjem kongresu saznat ćete više o:

 • uspjehu 3E protokola i protokola dr. Budwig u liječenju tumorskih bolesti,
 • kako saniranje devitaliziranih zubi može pomoći kod degenerativnih bolesti i raka
 • uspješnim nekonvencionalnim tretmanima, nepoznatim u Hrvatskoj
 • učinkovitim biljkama kod tumorskih bolesti
 • homeopatskom pristupu kod autoimunih bolesti i alergija
 • "kreiranju" bolesti od strane farmaceutske industrije - bolujete li uopće od povišenog nivoa kolesterola ili od osteoporoze?
 • bitnoj sastavnici svake osobe s jakim utjecajem na zdravlje - o njezinoj mentalnoj energiji, te kako ostvariti pozitivni psihički razvoj

No vratimo se temi, zašto prirodna medicina?

Svjesni smo također da su neke teške zarazne bolesti, poput kuge i kolere, koje su harale svijetom, gotovo potpuno iskorijenjene, a što mnogi pripisuju medicinskom i farmakološkom napretku, širokoj primjeni cjepiva i drugih mjera, zaboravljajući da je poboljšanje životnih uvjeta, dakle higijena, opskrba kvalitetnijom vodom, hranom, te boljim stanovanjem, pritom odigralo više nego značajnu ulogu.

U međuvremenu pojavile su se "nove" bolesti poput tumorskih, srčano-žilnih, auto-imunih, imunoloških i drugih za koje suvremena medicina pokušava naći adekvatan odgovor. Pritom nije na odmet logički i kritički preispitati sadašnji pristup preventivi i liječenju, te u smislu iskonskih vrijednosti revalorizirati staro latinsko liječničko pravilo: "Primum non nocere" (Najprije ne naškoditi) što je i moto ovog Kongresa.

Kongres organizira udruga "Prirodna medicina" koja će nastojati svojim aktivnostima što više i bolje informirati građane Hrvatske o tretmanima prirodne medicine.

Na ovom linku možete vidjeti i skinuti detaljne opise predavača na kongresu te prijavu za sudjelovanje na istom.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti