Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Feng-shui

Feng-shui

Feng-shui
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 3.345
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je feng shui?

Doslovno preveden s kineskog jezika, izraz feng shui znači vjetar i voda. Radi se o drevnom učenju o međudjelovanju sila Zemlje i Neba, odnosno o tome kako uskladiti ljude i prostore na kojima borave. Učenje je staro više tisućljeća i samo je jedan dio tzv. tradicionalne kineske medicine, no posljednjih desetljeća sve više postaje popularno i u zemljama Zapada, ponajviše zato što primjena njegovih načela može pomoći pri uklanjanju raznih smetnji i tegoba u svakodnevnom življenju kojima se možda na prvi pogled ne može naći uzrok. Iako to nekom može zvučati proturječno, feng shui se na Zapadne zemlje proširio upravo u vrijeme kada se u svojoj domovini nije smio koristiti. Naime, kao i brojne druge tradicionalne vrijednosti, feng shui je u doba Zedonga MAOA (nije pogreška, samo je napisano kako je to uobičajeno na Zapadu, tj. prvo ime pa prezime!), poznatom pod nazivom kulturna revolucija bio zabranjen. Ipak, možda su ga baš zato Kinezi u Hong Kongu, Tajvanu, Singapuru i u drugim kineskim zajednicama u slobodnom svijetu proširili širom svijeta.

Komentari

Najnovije

Najčitanije