Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kada je u redu biti sebičan?

Kada je u redu biti sebičan?

Kada je u redu biti sebičan?
  • Objavljeno: Subota, 24.10.2015.
  • Broj pregleda: 898
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada zamišljamo sebičnost, u pravilu zamišljamo osobu koja je egoistična i pohlepna, osobu kojoj nije stalo do tuđih potreba, već samo do vlastitih. No, trebate znati da postoje različite vrste sebičnosti i da nije svaka od njih loša.

Kada posložite svoje prioritete, nećete pristajati na velike kompromise. To je, primjerice, dobra sebičnost. Trebate voljeti sebe više od bilo koga drugoga. Kada ste sretni i zdravi, tek tada ćete moći drugima pružiti sebe kao potpuno izgrađenu osobu.

Povremeno je sasvim u redu biti sebičan, bez obzira na to što sebičnost uglavnom gledamo kao nešto negativno. Kada malo bolje razmislite, bit ćete bolji partner, roditelj, kolega i član društva tek kada zadovoljite svoje potrebe. To je primjer sebičnosti, ali one pozitivne.

Kada trebate pomoć

Kada je drugima pomoć potrebna, uvijek ste na raspolaganju, no obratite li se za pomoć kada je vama potrebna? Ako ne, trebali biste. Postoji veliki broj ljudi koji brine o potrebama drugih, ali istovremeno ne žele biti smetnja tim istim osobama, ne žele trošiti njihovo vrijeme i energiju.

Zaboravite na ovakav način razmišljanja. Svakome je potrebna pomoć, čovjek ne može uspjeti sam. O kojoj god da je vrsti pomoći riječ, ne ustručavajte se tražiti ju. Jedino tako ćete dobiti pomoć koju trebate. Budite sigurni da će osoba koja vam pomaže dobiti nešto zauzvrat. Osjećat će se bolje, korisnije i sjetit će se da svačiji život ima svrhu. Na kraju krajeva, dokazano je da je pomaganje jedno od najbržih puteva prema sreći i zadovoljstvu.

Pročitajte zašto je dobro biti velikodušan.

Nakon radnog vremena

Osobe koje su uspješne u svim područjima života znaju odvojiti privatno vrijeme od poslovnog vremena. Kada završite sa svojim radnim danom, počnite uživati u slobodnom vremenu. Naravno, uvijek će biti dana kada će radni dan trajati duže i kada će biti potrebe slobodno vrijeme iskoristiti za posao. Ako ste jedan od rijetkih sretnika koji svoj posao toliko voli da mu nije problem svoje slobodno vrijeme provoditi usavršavajući se, onda to i radite. Kada malo bolje razmislite, to je vaš izbor. U tome i jest ključ.

Nakon kraja radnog vremena radite ono što želite. To može biti ostanak u uredu, odlazak doma, odlazak na piće, u šoping, gledanje televizije, šetanje s kućnim ljubimcem, čitanje knjiga ili jednostavno ne morate ništa raditi. To je vaš izbor i sa svojim slobodnim vremenom budite sebični.

Pročitajte kako je zadovoljan um, sretan um.

Kada vam treba izolacija

Jeste li se ikada osjećali loše zbog toga što niste radili apsolutno ništa? Što ste se isključili iz svakog oblika socijalizacije i ostali doma? To je vaše pravo i zbog toga se nemate razloga osjećati loše. Nemojte raditi ništa, ako tako želite, dokle god to negativno ne utječe na vašu budućnost.

Rijetke su osobe kojima nije s vremena na vrijeme potrebna izolacija. Na taj način ćete biti bolja osoba, bolji prijatelj, partner, kolega ili roditelj. Bit ćete bolji u svemu što radite. Ne biste trebali uvijek zanemariti tuđe potrebe, ali svoje stavite na prvo mjesto. Ako vas partner traži da idete s njim na neki događaj, ako vaš prijatelj prolazi kroz emocionalnu krizu ili ako morate na posao otići ranije, normalno da ćete sve to napraviti. Važno je ostati dobro u sebi. Ali isto tako, kada procijenite da je situacija prikladna, dopustite si izoliranost od vanjskog svijeta.

Saznajte kako emocionalnim čišćenjem možete osloboditi um i tijelo od toksičnih misli i emocija!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije