Iskoristite ljetnu prehranu za ljepotu i zdravlje tijekom cijele godine!

Iskoristite ljetnu prehranu za ljepotu i zdravlje tijekom cijele godine!

Iskoristite ljetnu prehranu za ljepotu i zdravlje tijekom cijele godine!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Dolaskom ljeta, budi se život, boje, želja za većom aktivnošću, bilo sportskom, bilo kroz druženje.

Svi žele biti veseli, poželjni, lijepi, blistavi. Šminka ne pomaže. Na suncu, ona samo dodaje godine, izgleda loše i pomalo staromodno. Moderno je biti jednostavan i zdrav.

No zdravlje ne možete nanijeti na kožu, ali uz pomoć trikova, možete vrlo brzo izgledati svježe. A to se baš traži.

Odakle započeti?

Naravno, iznutra.

Ako poznajete prirodne metode za ljepotu (ili pak za liječenje), onda znate da put prema cilju započinje iznutra, ozdravljajući i osvježavajući najprije našu krv.

Stanje stanica u krvi pokazuje stanje cijelog organizma. Zato, ako želite započeti individualni tretman ljepote i zdravlje, pogledajte kako izgleda i čega sve ima u vašoj krvi. Membrane stanica direktno pokazuju da li su oksidirane i oštećene, a onda znate da trebate veću količinu antioksidansa. Oksidativni stres ako postoji u krvi, odražava se i na stanje vaše kože. A to je ono što ne želite.

Ovo je plan prehrane prema građi tijela koji garantira mršavljenje!

Osim toga, ako postoje bakterije, virusi, paraziti, vidjet će se u krvi. U tom slučaju znate koji tretman uzeti da se riješite onih koji Vam oduzimaju vitamine i minerale. Jer, možete uzimati sve nadomjeske prehrani, ali ako ih gubite (zbog parazita ili oštećene crijevne stijenke koja ih propušta), samo opterećujete svoja crijeva i svoj džep.

U krvi se vidi i kako jetra obavlja svoj posao, da li je opterećena i koliko još može izdržati. To će vam ukazati na mogućnost i odabir prave detoksikacijske metode čišćenje organizma.
Preporučujem svakako individualnu pretragu krvi i cjelokupan pregled, da uspostavite ravnotežu, zdravlje i ljepotu koja će trajati. A važno je napomenuti – i da ne trošite nepotrebne preparate i svoj novac.

Detoksikacija

Prvi korak ka ljepoti.

Možete se odlučiti u bilo kojem trenutku, iako je najbolje detoksicirati organizam u proljeće (ako se radi o produženom i obuhvatnijem programu).

Važno je znati da je tijelu potrebna svakodnevna detoksikacija. To znači da ujutro treba izbjegavati bilo kakav kruh, sir, pahuljice i slično, već kroz cijelo jutro jesti što više sezonskog voća i ako imate priliku cijediti voćne sokove. Tako podržavate detoksikaciju tijela, i izbacivanje otpadnih produkata koji su se nakupili tijekom noći, U protivnom, ako je doručak vaš najveći obrok (što je potpuno pogrešno), zacementirat ćete sve otrove u svom tijelu. A oni će se očitovati u umoru, lošoj koži, lošem zadahu tijela, nakupljanju celulita. Izgledat ćete starije, umornije, a tako ćete se i osjećati.

Uz jutarnje jedenje puno sočnog sezonskog voća, preporučujem 2 puta mjesečno post na vodi i čajevima. Tako možete održavati dobro stanje organizma koje ste postigli. Ako možete, odlično je postiti jednom tjedno, najbolje ponedjeljkom (nema obiteljskih ručkova, druženja..).

Prehrana

Hrana koja će vas dodatno pomladiti, osvježiti jest zeleno lisnato povrća (mlada blitva, mladi špinat..), sve vrste zelene salate (posebno one gorkog ukusa). Ne zaboravite jesti ulja biljnog (najbolje maslinovo) i životinjskog porijekla (male količine svinjske masti, jaja) – koja su vam potrebna za odlično funkcioniranje stanica, živčanog sustava, apsorpciju vitamina topivih u mastima.

Smanjite količinu mesa i bjelančevina.

Potpuno izbacite slatko – jer se odmah vidi na bedrima!

Najbolje je da napravite test intolerancije na hranu, pa onda znate točno koje namirnice su dobre za vas, a koje trebate izbjegavati.

Uvrstite u prehranu ovih 14 namirnica koje grade mišićnu masu!

Važna poruka!

Još važnije od namirnica koje jedete jest kako ih pripremate.

Princip je jednostavan.

Skuhate u vodi (povrće ostavite na pola sirovo), izvadite, prelijete s malo soli i maslinovog ulja. Osjetit ćete napokon pravi okus hrane. Zatim, dugo žvačete i primijetit ćete da hrana mijenja okus. Olakšat ćete probavu, smanjit ćete toksine u tijelu.

Pijte puno vode!

Zablistajte sa zategnutom i blistavom kožom! Uživajte u svojoj ljepoti i svojoj energiji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije