Kako koristiti med i cimet za mršavljenje?

Kako koristiti med i cimet za mršavljenje?

Kako koristiti med i cimet za mršavljenje?
  • Objavljeno: Utorak, 17.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Iako ova kombinacija nema čudesna svojstva, ona će uz pravilne prehrambene navike definitivno ubrzati proces mršavljenja. Med sadrži antioksidante i enzime koji imaju pozitivno djelovanje na zdravlje, a cimet ubrzava rad metabolizma i regulira razinu kolesterola.

Kombinacija ovih dviju namirnica daje moćan duo koji može pomoći u postizanju i zadržavanju zdrave tjelesne težine.

Pomiješajte 1/2 žličice cimeta i 1 šalicu vruće vode. Pustite da se ohladi i dodajte 1 žlicu meda. U nastavku nastavite čitati savjete za konzumaciju.

Ujutro

Zdravo započinjanje dana je ključno za mršavljenje jer određuje koje navike ćete nastaviti prakticirati dalje tijekom dana. Ako dan započnete pogrešno, puno je veća vjerojatnost da ćete kasnije u danu žuditi za nezdravim namirnicama.

Smjesu od cimeta i meda popijte čim se ustanete i pričekajte 30 minuta do doručka. Med i cimet će revitalizirati probavni sustav, ubrzati rad metabolizma i pomoći u održavanju stabilne razine šećera tijekom dana.

Pročitajte kako iskoristiti cimet za mršavljenje.

Između obroka

Razdoblje između obroka je doba kada je vjerojatnost žudnje za nezdravim grickalicama najveća. Upravo tijekom tog razdoblja većina ljudi poseže za slatkišima.

Smjesa od cimeta i meda će vam pomoći u kontroli i regulaciji apetita. Med će podignuti razinu energije, a cimet će regulirati razinu šećera. Upravo zbog toga će vam smjesa od cimeta i meda omogućiti da ostanete fokusirani, a da ne posežete za nezdravim grickalicama.

Kombinacija meda i cimeta se pokazala učinkovitom u regulaciji apetita i održavanju stabilne razine šećera, što je neophodno za prevenciju naglih promjena raspoloženja.

Pročitajte kako med i cimet liječe.

Prije aerobnog treninga

Aerobni trening može biti još učinkovitiji ako prije treninga pojedete smjesu cimeta i meda. Ako se nakon treninga uvijek osjećate iscrpljeno, to znači da ni prije treninga niste imali dovoljnu razinu energije da biste trening odradili kako je potrebno.

Aerobni trening možete učiniti učinkovitijim tako da vježbate na prazan želudac i ne jedete ništa barem 30 minuta nakon treninga, a oko 20 minuta prije treninga pojedite smjesu cimeta i meda.

Med će podignuti razinu energije, a cimet će potaknuti rad metabolizma. Upravo ovaj spoj će vaš trening učiniti djelotvornijim i spriječiti osjećaj umora koji vrlo često slijedi nakon treninga.

Provjerite kako koristiti cimet za bolje zdravlje!

Prije spavanja

U večernjim satima je vrlo važno izbjeći žudnju za grickalicama, a smjesa meda i cimeta vam u tome može pomoći.

Ova kombinacija neće teško sjesti na želudac što je ju čini odličnom za večernje sate. Med će spriječiti žudnju za slatkišima, a cimet će potaknuti rad probavnog sustava.

Med podiže razinu šećera u krvi, što može narušiti kvalitetu sna. Kako bi vaš san ostao kvalitetan, med i cimet pojedite barem 2 sata prije spavanja.

Provjerite iznenađujuće koristi meda!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije