Zašto svaki dan trebate jesti med i cimet?

Zašto svaki dan trebate jesti med i cimet?

Zašto svaki dan trebate jesti med i cimet?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ova kombinacija poboljšava zdravlje na niz različitih načina, potiče rad probavnog sustava, jača imunološki sustav, regulira razinu krvnog tlaka, potiče cirkulaciju krvi i podiže razinu energije. Med i cimet konzumirajte svaki dan uz doručak ili ih dodajte u čaj.

Bolje zdravlje probavnog sustava

Cimet ublažava mučninu, nadutost i ubrzava probavu. Pomaže u vraćanju bakterijske ravnoteže unutar probavnog sustava, a med potiče eliminaciju loših bakterija unutar debelog crijeva.

Jači imunološki sustav

Med i cimet imaju moćna antioksidacijska svojstva i mogu ojačati imunološki sustav. Na taj način smanjuju rizik od nastanka gripe i prehlade.

Saznajte kako koristiti med i cimet za mršavljenje!

Veća razina energije

Kombinacija meda i cimeta je odlična za početak dana jer brzo podiže razinu energije, a ne uzrokuje nagle promjene razine šećera u krvi.

Bolje zdravlje usne šupljine

Istraživanja su pokazala da med može smanjiti nakupljanje plaka za čak 35%, a kada se konzumira zajedno s cimetom može pomoći u liječenju bolesti desni. Med i cimet eliminiraju bakterije iz usne šupljine i sprječavaju nastanak kronične upale.

Ublažava simptome infekcije urinarnog trakta

Med i cimet imaju moćna antibakterijska svojstva, a istraživanja su pokazala da mogu ublažiti i ubrzati oporavak od infekcije urinarnog trakta.

Isprobajte med i cimet - kombinaciju koja liječi!

Bolje zdravlje srca

Ova kombinacija povećava razinu energije, potiče cirkulaciju, sudjeluje u prevenciji nakupljanja plaka, a također smanjuje rizik od nastanka srčanog i moždanog udara.

Bolje zdravlje grla

Antibakterijska svojstva meda i cimeta mogu ublažiti bolove i upaljenost na području grla. Ove namirnice jačaju imunološki sustava i ubrzavaju oporavak.

Smanjenje kronične upale

Obje namirnice imaju moćno protuupalno djelovanje i djeluju kao antioksidanti, zbog čega su odlični za ublažavanje i prevenciju kronične upale, za koju su istraživanja pokazala da povećava rizik od nastanka niza bolesti i poremećaja.

Blaži simptomi artritisa

Artritis je upalno stanje koje uzrokuje nelagodne simptome. Kombinacija meda i cimeta može ublažiti naticanje i bolove na području zglobova, a istovremeno smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova protiv bolova.

Prevencija nadutosti

Ako žličicu meda i cimeta uzmete prije jela možete u potpunosti spriječiti nadutost. Med će stvoriti zaštitni sloj unutar crijeva, a cimet spriječiti nakupljanje štetnih bakterija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije