Koristi i štete od soje

Kategorija: Zdrava prehrana
Primjena soje
Sve veća primjena soje u prehrani upućuje na nužnost upoznavanja s mogućim štetnim posljedicama konzumiranja te mahunarke.
Soja je nekad u prehrani bila poznata uglavnom samo u azijskim zemljama, jer su njezini fermentirani proizvodi bogati bjelančevinama dopunjavali prehranu temeljenu većinom na riži. No, zahvaljujući relativno jeftinoj proizvodnji i sastavu (bjelančevinama najbogatija biljka), ta se mahunarka proširila diljem svijeta i njezini su proizvodi (ili pojedini izolati) našli široku primjenu u ljudskoj prehrani. Na tržištu je danas velik broj industrijskih prehrambenih proizvoda koji sadrže neke od sojinih proizvoda.
Izvor:
vasezdravlje.com
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Torta od mrkve i meda
1:30h12345 -
Recept tjedna
Mekana peciva s češnjakom i maslinovim...
40 min12345 -
Recept mjeseca
Kolač od jagoda, chia sjemenki i zobenih...
1:20h12345