Namirnice koje ne biste trebali stavljati u hladnjak

Namirnice koje ne biste trebali stavljati u hladnjak

Namirnice koje ne biste trebali stavljati u hladnjak
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.10.2012.
  • Broj pregleda: 16.581
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Neke namirnice su najukusnije i najzdravije samo kada se drže na sobnoj temperaturi, a snižena temperatura, kakva je u hladnjaku, može značajno smanjiti kvalitetu njihovog okusa.

Krumpiri

Hladnjak može uništiti njihov okus. Najbolje je da ih spremite u mrežicu ili papirnatu vrećicu. Nemojte ih stavljati u plastične vrećice jer one potiču brže truljenje krumpira. Ako se pohrane pravilno, mogu trajati i do 3 tjedna.

Kruh

Kruh će se u hladnjaku isušiti puno prije nego ako stoji na sobnoj temperaturi. Ako već želite spriječiti brzo kvarenje kruha, ostavite na sobnoj temperaturi ono što ćete jesti idućih nekoliko dana, a ostalo zamrznite.

Luk

Pohranite ga u mrežicu ili u vrećicu koja će osigurati cirkulaciju zraka. Nemojte ih držati pored krumpira jer krumpiri mogu uzrokovati brže truljenje luka.

Najbolje kozmetičke proizvode potražite u hladnjaku!

Češnjak

Na sobnoj temperaturi može trajati i do 2 mjeseca. Pohranite ga u nešto u čemu će zrak moći cirkulirati kako bi što duže trajao.

Rajčice

Mogu postati premekane u hladnjaku pa ih ostavite na sobnoj temperaturi, i to izvan plastične vrećice. Da biste ubrzali dozrijevanje rajčica, držite ih u papirnatoj vrećici. Jednom kada dozriju, trajat će oko 3 dana.

Kava

Hladnjak i zamrzivač stvaraju kondenzaciju koja utječe na okus kave, mljevene i one u zrnu. Kava svoj okus najdulje zadržava kada je pohranjena u posudi s poklopcem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije