Organska hrana - istina i mit

Organska hrana - istina i mit

Organska hrana - istina i mit
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uvod

U današnje vrijeme kada i moderna medicina počinje priznavati važnost hrane u očuvanju zdravlja, neizbježno se postavlja pitanje da li organski proizvedena hrana ima veću zdravstvenu vrijednost od konvencionalno proizvedene hrane?

Sljedbenici organske hrane nas uvjeravaju da su energičniji, te da im je zdravlje i opća vitalnost na vrhuncu.

Definicija organske hrane

Hranu definiramo kao organsku po načinu njenog uzgoja i obrade. Organska hrana je ona koja nije podvrgnuta nikakvim kemikalijama u toku svog uzgoja, proizvodnje, tvorničke obrade kao ni skladištenja. Organsko voće i povrće je uzgojeno bez upotrebe, pesticida, herbicida i umjetnog gnojiva i prezervativa na bilo kojem nivou obrade. U stočarstvu i peradarstvu se također poštuju principi prirodnog uzgoja bez upotrebe kemikalija, antibiotika, hormona i životinjama je omogućeno slobodno kretanje u prirodnom ambijentu.

Organska proizvodnja je industrija budućnosti jer sve više i više ljudi zahtijeva prirodniji i zdraviji način prehrane za sebe i svoje obitelji, te očuvanje i oporavak okoliša koji nas okružuje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije