Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

Ovo su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!
  • Objavljeno: Petak, 05.08.2016.
  • Broj pregleda: 2.500
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svaka grickalica sadrži manje od 100 kalorija i nutritivno je bogata. Ove grickalice će povećati razinu energije, hidratizirati vas i popraviti raspoloženje.

Borovnice

Jedna šalica borovnica sadrži samo 84 kalorije. Borovnice su jako dobar izvor vlakana, vitamina K i C. Sadrže i antikancerogene spojeve i antioksidante. Možete ih jesti na različite načine, dodati u smoothie, jogurt ili voćnu salatu.

Kuhano jaje

Jedno kuhano jaje sadrži samo 70 kalorija. Jaja su jako dobar izvor vitamina B kompleksa, vitamina D i kolina. Istraživanja su pokazala da kolin poboljšava pamćenje i koncentraciju. Sadrže zdrave masti i proteine zbog čega će vas držati dugo sitima.

Provjerite što se događa s vašim tijelom ako svaki dan jedete jaja!

Bademi

Bademi su jedna od najzdravijih grickalica. Jako su dobar izvor vlakana, proteina, kalcija i vitamina E. Sadrže zdrave masti, reguliraju apetit i smanjuju rizik od nastanka žudnje za kaloričnom, slanom i masnom hranom.

Lubenica

Jedna šalica lubenice sadrži manje od 50 kalorija. Jako je dobar izvor likopena koji dokazano smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka. Lubenica se sastoji od 90% vode, zbog čega je odlična za hidrataciju tijekom vrućih ljetnih dana.

Trešnje

Jako su dobar izvor vitamina A i C, kalija i vlakana. Jedna šalica trešanja sadrži samo 90 kalorija. Baš poput borovnica, jako su dobar izvor antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka kronične upale, reguliraju razinu triglicerida i kolesterola.

Pripremite čokoladni smoothie s trešnjama!

Tamna čokolada

Ako žudite za slatkišima, pojedite malo tamne čokolade koja sadrži najmanje 70% kakaa. Tamna čokolada je odličan izvor antioksidanata i nezasićenih masti koje ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju pamćenje, reguliraju razinu krvnog tlaka i kolesterola.

Kokice

Jedna šalica kokica sadrži samo 30 kalorija. Kokice su jako dobar izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu i štite od bolesti kardiovaskularnog sustava. U kokice nemojte dodavati previše soli, ulja ili maslaca.

Grejp

Grejp sadrži oko 80 kalorija. Sastoji se od 90% vode i zato je odličan za hidrataciju. Stručnjaci preporučuju da grejp jedete u jutarnjim satima kako biste spriječili žudnju za nezdravim grickalicama u popodnevnim satima. Jako je dobar izvor vitamina C koji je ključan za proizvodnju kolagena.

Provjerite što sve liječi grejp!

Batat (slatki krumpir)

Jako je dobar izvor beta karotena, magnezija, vitamina A, C i mangana. Hranjiviji je od običnog krumpira i sadrži složene ugljikohidrate koji će vas dugo držati sitima.

Mango

Jedna šalica manga sadrži 3 grama vlakana, 77% preporučene dnevne doze vitamina A i 100% preporučene dnevne doze vitamina C. Mango jača imunitet, poboljšava zdravlje i izgled kože i kose, i štiti zdravlje očiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije