Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas

Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas

Najbolja pileća juha bez kocke koju ćete ikad jesti! Isprobajte recept već danas
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.01.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Pileća juha je jedno od omiljenih jela širom svijeta. Na oviim se prostorima najčešće servira kao toplo predjelo, a za njom posebno često posežemo u zimskim mjesecima, tijekom sezone prehlade i gripe. Kako i ne bismo kad topla i okrepljujuća juha tako dobro štiti od dehidracije, što je posebno važno onda kada se organizam bori protiv infekcije? Osim toga, zahvaljujući nutritivnoj vrijednosti sastojaka - primjerice proteinima iz piletine, ili vitaminima A i C i beta karotenu sadržanima u mrkvi - pileća juha može djelovati kao podrška imunitetu te olakšati borbu protiv zaraze.

Neovisno o zdravstvenih prednosti, miris pileće juhe koji se širi kroz kuhinju i dom stvara osjećaj topline i ugodnosti, koji će mnoge podsjetiti na djetinjsto. Bez obzira na to jeste li bolesni ili jednostavno želite uživati u ukusnom, a brzo gotovom jelu, pileća juha je odličan izbor. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za jednostavnu i ukusnu, domaću pileću juhu.

Sastojci:

  • 1 pile (oko 1,5 kg), narezano na komade
  • 2 mrkve, narezane na kolutove
  • lisnati dio 1 celera, sitno nasjeckan
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • sol i papar po ukusu
  • 2 lovorova lista
  • 2 litre vode
  • 150 g suhih rezanaca
  • list peršina za posipanje, sitno nasjeckan

Priprema:

  1. Piletinu stavite u veliki lonac i prekrijte je s oko 2,5 l vode. Dodajte narezane mrkve, celer, luk, češnjak, lovorov list, sol i papar prema ukusu.
  2. Lonac stavite na srednje jaku vatru i pustite da juha zavrije. Zatim smanjite temperaturu i pustite da se lagano kuha 1,5 do 2 sata, ili dok pileće meso ne postane mekano i sočno.
  3. Izvadite piletinu iz juhe i očistite ga. Vratite meso u juhu.
  4. Procijedite juhu kroz cjedilo i vratite povrće koje želite.
  5. Dodajte rezance i pustite ih da se skuhaju.
  6. Kušajte juhu i dodajte još začina po ukusu. Poslužite s listom peršina.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije