Zeleni detoks

Zeleni detoks

Zeleni detoks
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Unatoč "čudima suvremene medicine", ljudsko se zdravlje u današnjem svijetu sve više pogoršava, i to alarmantnom brzinom. Oslabljeni imunitet, različite bolesti i kronična degenerativna stanja bili su rijetki prije stotinjak godina i javljali su se uglavnom kod starijih osoba. Kronična bol, umor, loša probava, nesanica, hipertenzija i slične smetnje sada se pojavljuju jednako kod muškaraca i žena, smanjujući kvalitetu njihova života.

Mnogo je razloga koji pridonose takvom razvoju događaja. Nekvalitetna hrana, bogata konzervansima, aditivima i sintetskim pojačivačima okusa, zagađeni zrak i voda, stresan način života..., sve to pridonosi zagađenju tijela i posljedičnom slabljenju zdravlja. S vremenom, toksini se nakupljaju i oštećuju tkiva, organe i organske sustave, stvarajući kiselinske viškove u tijelu, a posljedica je razvoj brojnih bolesti, poput dijabetesa, ciroze jetre, malignih bolesti i sl. Srećom, postoje jednostavni načini za brzu detoksikaciju i reparaciju štete koju toksini mogu uzrokovati tkivima i organima.

Isprobajte detoksikaciju jetre biljem!

Koncentracija čistoga organskog klorofila

Pojam zelena hrana odnosi se na svaki pročišćeni prehrambeni koncentrat spravljen od soka žitnih trava, npr. ječma ili zelenih algi, koje rastu na površini nezagađenih mora i jezera. Naziv "zeleni" potječe od visoke koncentracije čistoga organskog klorofila, koji je jedan od prirodno najjačih krvnih pročišćivača i čistača tkiva, nezaobilazan kod svake detoksikacije. Naime, klorofil u biljkama i hemoglobin u ljudskoj krvi imaju isti biokemijski sastav. Jedina razlika je u tome što se na hemoglobin veže željezo, a na klorofil magnezij. Hemoglobin je odgovoran za prijenos kisika putem krvi, a nedostatak hemoglobina smanjuje kapacitet krvi za transport kisika. Klorofil sudjeluje u izgradnji "jakog" hemoglobina te na taj način podržava cijeli proces detoksikacije. Može uvelike ubrzati detoksikaciju, to jest odstranjivanje toksina iz krvi, crijeva i jetre, te posjeduje sposobnost vezanja teških metala (npr. žive), koji se zatim u tako vezanom obliku odstranjuju iz organizma.

Zelena hrana sadrži niz važnih aminokiselina esencijalnih za daljnju reprodukciju stanica i obnovu tkiva i organa. Čista zelena hrana s visoko koncentriranim biljnim ekstraktima može se koristiti kao jedini oblik prehrane tijekom detoksikacije. Puna je aktivnih enzima i sadrži visoku koncentraciju biljnih ekstrakata. Njezini hranjivi sastojci brzo se oslobađaju za asimilaciju u krvotoku, iz kojeg se potom transportiraju do tjelesnih stanica.

Dehidrirani sok mladog lišća ječma jedan je od najraširenijih i najčešće korištenih oblika zelene hrane, te se kao takav redovito koristi i za detoksikaciju. U sastavu ima visoku koncentraciju klorofila, hranjivih tvari i aktivnih enzima. Zbog blage alkalnosti neutralizira kiselost koja nastaje kao posljedica stresa. Ujedno je i pravi "energy booster", te pomaže kod smanjenja simptoma alergije, jača imunitet i ubrzava metabolizam. Uz visoku koncentraciju klorofila, sadrži i magnezij te veliku količinu kalcija, najvažnijeg makronutrijenta za jačanje kostiju i tkiva, zbog čega je dobar u prevenciji osteoporoze, pri čemu snažno alkalizira tijelo.

Isprobajte sok od pšenične trave za bolje zdravlje!

Naziv zelena hrana odnosi se i na neke vrste algi, kao što je chlorella - jednostanična alga koja raste na površini velikih nezagađenih jezera i rijeka. Ti organizmi ubrajaju se među najstarije oblike života na zemlji, odnosno živuće tvari najbogatije proteinima, aminokiselinama (65 posto mase suhe tvari), hidrosolubilnim vitaminima (B i C) i liposolubilnim vitaminima (A i E). Vitamini B kompleksa jako su važni za oporavak i povratak ravnoteže jetre, mozga i živčanog sustava općenito. Chlorella sadrži dobro uravnoteženu kombinaciju nutrijenata, kao sto su proteini, esencijalne aminokiseline, klorofil, karotenoidi, vitamini i minerali. Njezinu čvrstu celuloznu stijenku ljudski organizam ne može probaviti, a upravo se na nju vežu teški metali i toksini te odstranjuju iz organizma.

Kod detoksikacije je važno spomenuti i zelenu glinu, živu tvar punu "prirodne inteligencije" koja djeluje sposobnošću razlučivanja i ima izvanrednu upijajuću moć, jer na sebe veže organske molekule, masnoće i metaboličke otpadne produkte. Istodobno otpušta oligoelemente i time poboljšava metabolizam tjelesnih stanica kad se uzima oralno. Snažan revitalizirajući učinak gline mogli bismo objasniti njezinom sposobnošću upijanja i zadržavanja sunčeva magnetizma, te njegova emitiranja tijekom primjene.

Optimalna prehrana - minimalan otpad

Biljni čajevi, zelena hrana, probavni enzimi, razni vitamini i minerali punog spektra, osim za detoksikaciju, mogu se koristiti i za održavanje optimalne tjelesne težine i ravnoteže u organizmu. Konzumirate li optimalnu hranu uz minimalno nastajanje otrovnog otpada, razina toksičnosti u vašem organizmu bit će niža, a kvaliteta života veća.

Saznajte kako detoksicirati tijelo!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije