Mekana piletina u sočnom umaku

Jednostavno i fino.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 zabataka
- 1/2 šalice brašna
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 4 žlice maslaca
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 3 žlice svježeg soka od limuna
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1 nasjeckana glavica luka
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte sol, brašno, papar i češnjak. Utrljajte smjesu u piletinu i piletinu otresite kako biste uklonili višak smjese.
U velikoj tavi zagrijte maslac. Pecite piletinu s obje strane dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte temeljac, limun, vrhnje za kuhanje i luk. Poklopite i kuhajte oko 30 minuta, dok piletina ne omekša.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345