Pileća prsa u umaku od šampanjca

Jednostavno, brzo i ukusno!
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa
- 1/3 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 šalice maslaca
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1.5 šalice šampanjca
- 1 šalica vrhnja
- 1 žličica ružmarina
- 1 žličica peršina
Priprema
Pileća prsa posoliti, popapriti i uvaljati u brašno. U velikoj tavi, na srednjoj temperaturi, rastopite maslac i maslinovo ulje. Piletinu pecite 5 minuta, okrenite i dodajte šampanjac. Kuhajte 12 - 15 minuta. Dodajte vrhnje i ružmarin te kuhajte dok ne proključa. Stavite pileća prsa na tanjur, prelijte umakom i ukrasite peršinom. Preporučamo da kao prilog poslužite rižu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena