Pileći paprikaš
 
    Ukusan i zdrav obrok.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 30 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 velike nasjeckane paprike
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žličice crvene paprike
- 1/2 šalice bijelog vina
- 1.5 šalica pelata
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Pecite piletinu dok ne poprimi zlatno smeđu boju, 3 do 5 minuta. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte paprike i luk. Poklopite i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Dodajte crvenu papriku, pelate i temeljac. Kuhajte dok ne proključa. Vratite piletinu u tavu i kuhajte 6 do 8 minuta. Uklonite s vatre, dodajte kiselo vrhnje, pospite peršinom i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
- 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
- 
                Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    