Svinjski kotleti u umaku od bijelog vina i limete
Sočno i ukusno meso s neobičnim umakom.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice ulja
- 4 svinjska kotleta
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica nasjeckanog lka
- 1/3 šalice bijelog vina
- 1.5 šalica povrtnog temeljca
- 1/2 šalice vode
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- sok od 1 limete
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Kotlete posolite i popaprite.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte kotlete i pecite ih 3 do 4 minute sa svake strane. Premjestite ih u lim za pečenje i pecite u pećnici 15 do 20 minuta.
U međuvremenu rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga oko 2 minute. Dodajte vino i kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Dodajte vodu i temeljac i kuhajte, povremeno miješajući dok ne ostane oko 6 žlica umaka.
Dodajte vrhnje za kuhanje i sok od limete i održavajte umak toplim, ali ne smije proključati. Posolite i popaprite po želji.
Izvadite kotlete iz pećnice, poslažite ih na tanjur, prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti