Lagana mediteranska riba

Priprema ribe je zaista jednostavna, a donosi mnoštvo okusa.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta ribe iverak
- 1 žlica mješavine grčkih ili mediteranskih začina
- 1 velika nasjeckana rajčica
- 1 nasjeckana glavica luka
- 8 crnih maslina bez koštica
- 1/4 šalice kapara
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Postavite filete iverka na list aluminijske folije i začinite mješavinom začina. U posudi pomiješajte rajčicu, luk, masline, kapare, maslinovo ulje, limunov sok , sol i papar. Marinadu prelijte preko fileta i pažljivo ih umotajte u foliju.
Poslažite paketiće folije na lim za pečenje i pecite 30 do 40 minuta.
Saznajte kako riba smanjuje rizik od nastanka srčanog udara!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeBijela riba u pećnici na mediteranski način25 min12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
-
Jela od ribeBrzi ručak s tunom, tjesteninom i jajima10 min12345
-
Jela od ribeBakalar na bijelo2 h12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345