Najbolje vježbe za trudnice

Najbolje vježbe za trudnice

Najbolje vježbe za trudnice
  • Objavljeno: Subota, 02.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vježbanje tijekom trudnoće je važno za održavanje zdravlja trudnice i bebe. Trudnoća vas može iscrpiti, a vježbanje će vam pomoći kod podizanja razine energije. Vježbanje tijekom trudnoće ipak treba biti pomalo drugačije nego inače.

Tjelovježba može učiniti čuda za vaše raspoloženje, spavanje i ublažavanje trudničkih tegoba. Smanjit će rizik od nastanka gestacijskog dijabetesa i preeklampsije. Pripremit će vas za porod na način da će ojačati mišiće zdjelice, povećati izdržljivost i fizičku kondiciju.

Stručnjaci preporučuju svim trudnicama najmanje 30 minuta dnevno fizičke aktivnosti. Idealna vježba će potaknuti rad srca, održati zdravu tjelesnu težinu i smanjiti razinu stresa.

Saznajte sve što trebate znati o vježbanju u trudnoći!

Aerobne vježbe

Šetanje

Ovo je jedna od najboljih vježbi za trudnice. Šetnja će vas održavati vitkima, a pri tome nećete stvarati pritisak na zglobove. Možete šetati bilo kuda, bez posebne opreme, osim kvalitetnih tenisica. Šetati možete tijekom svih 9 mjeseci trudnoće.

Plivanje

Plivanje je naročito dobro za trudnice. Potaknut će rad svih mišića i potaknuti rad pluća i srca. Rastom bebe ćete primijetiti kako vaše kretanje postaje ograničeno. Plivanjem ćete biti u bestežinskom stanju, nećete stvarati nikakav pritisak na zglobove i olakšat ćete gotovo sve trudničke tegobe.

Plesanje

Rad srca možete ubrzati plesanjem na omiljenu glazbu u svojem domu. Pazite da pokreti nisu prezahtjevni kako ne biste povećali rizik od nastanka ozljeda.

Vježbe fleksibilnosti

Joga

Joga će pomoći u oblikovanju mišića i povećanju tjelesne fleksibilnosti. Neće stvarati pritisak na zglobove. Joga dokazano ublažava trudničke tegobe, poboljšava raspoloženje i smanjuje razinu stresa. Kako biste bili sigurni da vježbom nećete narušiti svoje i bebino zdravlje, upišite se na tečaj joge za trudnice.

Isprobajte prenatalnu jogu!

Vježbe snage

Nema razloga da vježbe snage ne izvodite tijekom trudnoće. Pametno bi bilo da smanjite teret i broj ponavljanja u seriji. Vježbe snage će vam također pomoći da se pripremite za porod. Ojačat će mišiće zdjelice i smanjiti intenzitet trudova.

Pilates

Pilates će ojačati mišiće zdjelice, donjeg dijela leđa i trbuha, što će vam značajno olakšati trudnoću i porod. Pilatesom ćete naučiti kontrolirati mišiće zdjelice, svladati pravilno disanje i nećete stvarati pritisak na zglobove. Također bi bilo dobro da se upišete na tečaj pilatesa za trudnice kako biste bili sigurni da ne ugrožavate svoje i bebino zdravlje.

Vitashop