20. godina organiziranja Dana narcisa

20. godina organiziranja Dana narcisa

20. godina organiziranja Dana narcisa
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U organizaciji EUROPA DONNA Hrvatska, Hrvatskog foruma protiv raka dojke, a ujedno i članice Europske koalicije EUROPA DONNA, 19. ožujka 2016. se u cijeloj Hrvatskoj se po 20. put održava tradicionalni “Dan narcisa“, dan posvećen oboljelima od raka dojke U Zagrebu će se održati središnje događanje na Cvjetnom trgu (Trgu Petra Preradovića), a kako ovaj dan želimo podijeliti sa svim ženama u Hrvatskoj, u isto vrijeme ćemo Dan narcisa obilježiti čak u 39 gradova Hrvatske koji su svi članovi EUROPA DONNA. Akcija prodaje narcisa uz humanitarno prikupljanje sredstava počinje u 10:00h i trajat će do 14.00 sati.

I ove godine Dan narcisa se održava u sklopu kampanje „Darujmo ružičasti život“ s ciljem donošenja nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima, te kupovine aparata za intraoperativno zračenje, koji je od iznimne važnosti za zdravstvenu skrb žena oboljelih od raka dojke.

Naime, sav prihod od prodaje narcisa u Zagrebu te 20% ili više prihoda iz svih uključenih gradova Hrvatske namjenski će se iskoristiti za kupovinu spomenutog aparata.

Pokrovitelji akcije "Dan narcisa" EUROPA DONNA Hrvatska su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Predsjednik Sabora Željko Reiner, Ministarstvo zdravlja, Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba "Andrija Štampar", Grad Zagreb, Hrvatsko farmaceutsko društvo, Solgar i Nova TV.

Pozivamo sve građane diljem Hrvatske da nam se pridruže u subotu u 39 gradova diljem Hrvatske, te da zajedničkom borbom protiv raka dojke slavimo novi, ružičasti život i 20. godišnjicu Dana narcisa!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti