3 mita o depresiji

3 mita o depresiji

3 mita o depresiji
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sve veći broj ljudi pati od depresije, poremećaja kojeg karakterizira niz raznih simptoma, kao što su pad koncentracije, negativne misli, erektilna disfunkcija, anksioznost, nesanica, poremećaji s apetitom ili gubitak volje za aktivnostima.

Depresija je stanje koje zahtijeva pomoć stručnjaka, a mi vam donosimo 3 mita u koja trebate prestati vjerovati.

Ne trebaju mi antidepresivi, imam prijatelje

Trebat će vam puno više od prijatelja da biste pobijedili depresiju. Obitelj i prijatelji su ključni u oporavku, ali je najbolji oblik terapije razgovor s terapeutom i uzimanje antidepresiva. Bližnje svakako upoznajte sa svojim problemom kako bi vam bilo lakše pobijediti ga.

Ovo nije depresija, već nagle promjene raspoloženja

Nagle promjene raspoloženja nisu razlog da ne posjetite stručnjaka. One mogu biti prvi simptom depresije. Jedan sat ste sretni, a već drugi plačete. Kada malo bolje razmislite, ovo nije uobičajeno, osim ako prolazite kroz nagle hormonalne promjene.

Bolje je da bližnje ne opterećujem sa svojim problemima

Stavite se na mjesto bližnjih. Vi biste sigurno htjeli biti upućeni u sličan problem. Razgovarajte s njima, ne ustručavajte se potražiti pomoć, naročito kada osjećate pogoršanje simptoma depresije. Zapamtite da vas nema čega biti sram jer je to stanje koje zahvaća veliki dio ukupnog svjetskog stanovništva i za kojega je potrebna stručna pomoć.

Saznajte kako možete nadmudriti zimsku depresiju!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti