Odredite tip masti na trbuhu i istopite je!

Odredite tip masti na trbuhu i istopite je!

Odredite tip masti na trbuhu i istopite je!
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kada ste zdrave tjelesne težine, stanice masti oslobađaju zdrave hormone i kemijske spojeve. Do problema dolazi onda kada imate prekomjeran udio stanica masti, odnosno kada imate prekomjeran broj suvišnih kilograma ili ste pretili.

Mast na donjem dijelu trbuha

Mekana mast na području donjeg dijela trbuha je najčešće povezana sa sjedilačkim tipom života i blažim probavnim smetnjama. Ako ste općenito vitki i nemate problema s nakupljanjem masti na ostalim dijelovima tijela, nemate pretjeranog razloga za brigu.

Ove masti ćete se riješiti svakodnevnom laganom tjelovježbom i redovitim konzumiranjem začinskog bilja. Prve rezultate ćete primijetiti već nakon nekoliko dana.

Isprobajte ova 3 začina za ravan trbuh!

Probušena guma

Posljedica je cjelodnevnog sjedenja i neuravnotežene prehrane, prekomjernog unosa ugljikohidrata, šećera i zasićenih masti. Obično se javlja kod ljudi koji prekomjerno konzumiraju alkohol.

Ove masti ćete se riješiti potpunim izbjegavanjem procesuirane i pržene hrane, šećera, alkohola i sokova. Počnite pratiti veličine porcija i svakodnevno vježbajte umjerenim intenzitetom. Počnite konzumirati cjelovite žitarice, nezasićene masti, nemasne proteine, minerale i vitamine. Pripremite se na to da će napredak biti usporen i neujednačen. Naime, postojat će razdoblja kada nećete primjećivati nikakve promjene i razdoblja kada će promjene biti očigledne.

Provjerite što trebate jesti za ravan trbuh!

Visceralna masnoća

Iako je potkožno masno tkivo estetski problem, visceralno masno tkivo je definitivno opasnije. Ono se javlja između abdominalnih organa. Povezano je s povećanim rizikom od nastanka hipertenzije, kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2. Često uzrokuje intoleranciju na glukozu, povišenu razinu lipida i inzulinsku rezistenciju.

Suvišna visceralna mast je naročito štetna jer je povezana s krvnim žilama koje prenose krv do jetre. Tako do jetre dolaze masne kiseline i otežavaju njezin rad. Tada vrlo često dolazi do povećanja rizika od nastanka bolesti jetre.

Na rizik od nastanka visceralnog masnog tkiva utječe niz faktora poput starenja, hormonalne ravnoteže i razine fizičke aktivnosti. Istraživanja su pokazala da i razina stresa direktno utječe na rizik od nastanka visceralnog masnog tkiva.

Ove masti ćete se riješiti ako prestanete preskakati obroke, konzumirati brzu hranu i kontrolirate emocionalno prejedanje. Prehrana mora postati uravnotežena, a porcije umjerene veličine. Počnite redovito vježbati i prakticirajte tehnike opuštanja, kao što su duboko disanje i meditacija. Ubrzo ćete primijetiti poboljšanje kvalitete sna i bolji rad probavnog sustava.

Isprobajte ovaj večernji napitak koji topi mast s trbuha!

Nadutost na području trbuha

Nadutost nije povezana s masti na područjem trbuha, već s poremećajima u radu probavnog sustava. obično je riječ o prekomjernoj proizvodnju plinova i bakterijskoj neravnoteži unutar probavnog sustava. Nadutost je najizraženija nakon obilnih obroka, smanjuje se nakon ležanja i gotovo u potpunosti nestaje nakon spavanja.

Ako je u pitanju nadutost, nije vam potrebna tjelovježba da biste se je riješili, već uravnotežena prehrana. Eliminirajte ili barem smanjite unos glutena, mlijeka i mliječnih proizvoda, a povećajte unos biljnih začina, svježeg voća i povrća.

Isprobajte 3 čaja za ravan trbuh!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije