3 začina za zimu

3 začina za zimu

3 začina za zimu
  • Objavljeno: Petak, 30.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da začini mogu igrati veliku ulogu u smanjenu rizika od nastanka prehlade i gripe. Osim jačanja imuniteta, oni mogu poboljšati cirkulaciju, spriječiti nakupljanje kilograma tijekom zime, a uz sve to vas i ugrijati.

Postoje začini čija učinkovitost najbolje do izražaja dolazi zimi, a za koje stručnjaci ističu da ih svakako trebate probati:

Češnjak

Njegova protuupalno, antivirusno i antimikrobno djelovanje će na potpuno prirodan način smanjiti rizik od nastanka prehlade ili gripe. Zaboravite na suplemente češnjaka jer je u svježem obliku najučinkovitiji. Dodajte ga u toplu juhu, variva ili salatu.

Đumbir

Ovo je jedan od najomiljenijih začina. Njegova antivirusna i antimikrobna svojstva će smanjiti rizik od nastanka prehlade i gripe. Mljeveni đumbir dodajte u čaj ili smoothie te zagrijte svoje tijelo, a ojačajte imunitet.

Ljute papričice

Odlične su za brži oporavak od gripe ili prehlade. Znanstvenici su dokazali da osobe koje često konzumiraju ljute papričice imaju manji rizik od nastanka gripe i prehlade. Dodajte koju papričicu u toplu juhu, umak ili varivo kako biste ostali zdravi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti