5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite zabrinutosti, neugode i anksioznosti

5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite zabrinutosti, neugode i anksioznosti

5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite zabrinutosti, neugode i anksioznosti
  • Objavljeno: Nedjelja, 25.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Osjećate li često nemir, nelagodu ili strah? Vjerojatno patite od anksioznosti. U nastavku donosimo 5 prirodnih načina koji će vam pomoći da se riješite anksioznosti i živite život punim plućima!

Izbjegavajte alkohol

Ponekad paše čaša crnog vina, pogotovo nakon napornog dana. Međutim, tu biste se trebali zaustaviti. U protivnom, drugi dan će se pojaviti bujica negativnih osjećaja. Ako ipak pretjerate, potrebno je organizam što prije očistiti od toksina i podariti tijelu nešto ljekovito. Isprobajte smoothie od sirovog voća i povrća koji će tijelo napuniti vitaminima i mineralima. Ako želite osjetiti dugotrajan i potpuni mir, izbjegavajte alkohol u potpunosti.

Neurolozi tvrde da slušanje ovih pjesama može smanjiti anksioznost za 65%!

Iskažite svoje osjećaje

Prenesite svoje osjećaje, misli, brige i želje na papir. Pišite dnevnik! Ako vam pisanje nije jača strana, otvoreno porazgovarajte o svojim osjećajima s bliskim prijateljem ili članom obitelji. Pomoć također možete potražiti kod stručne osobe koja će vas uputiti u pravom smjeru. Razgovarajte s nekim u koga imate povjerenja. Meditirajte i pokušajte umiriti duh i tijelo. Zapišite na papir barem 5 stvari na kojima ste zahvalni i garantiramo da ćete se osjećati bolje.

Krenite u akciju

Ako vas nešto u životu brine i uznemirava, nemojte samo stajati i patiti nego krenite u akciju. Poduzmite korake kojima ćete riješiti postojeći problem. Na vama je izbor želite li mirno spavati ili biti u grču i bdjeti noćima. Isplanirajte korake koji će vas dovesti do željenog cilja i pridržavajte se zadanog vremenskog okvira.

Zdrava prehrana

Baš kao što je smanjenje unosa alkohola ključno za uklanjanje anksioznosti, jednako je važno jesti zdrave i svježe namirnice.Konzumirajte namirnice koje su bile u doticaju sa sunčevom svjetlosti, kao što su voće i povrće. Ako niste ljubitelji sirove hrane, uz pomoć ovih namirnica napravite ukusan i ljekoviti smoothie i podarite tijelu novu energiju.

Mislite pozitivno

Razmišljate li samo o lošim stvarima i imate negativan stav prema svemu, takve ćete stvari i privlačiti. Pokušajte neko vrijeme čitati samo lijepe vijesti, obazirati se samo na pozitivne informacije i promijeniti ustaljeni stav o nečemu i vidjet ćete da će stvari krenuti na bolje. Što više jasnih i pozitivnih informacija primamo, primijetit ćemo da se u tom smjeru mijenja i naš pogled na život.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti