Bazga štiti od gripe i prehlade

Bazga štiti od gripe i prehlade

Bazga štiti od gripe i prehlade
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da je bazga odlična za prevenciju gripe. Zapravo, rezultati su pokazali da osobe, koje svakodnevno konzumiraju bazgu u bilo kojem obliku (voće, ekstrakt ili čaj) imaju jači i otporniji imunološki sustav.

Bazga ima odlična antibakterijska i antivirusna svojstva. Zapravo, čaj od bazge se vrlo često koristi za ublažavanje upale sinusa i jačanje imuniteta, a sve to zahvaljujući visokoj koncentraciji fenolnih spojeva, antocijanina i vitamina C.

U istraživanju iz 1995. godine, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine, su znanstvenici ustanovili da je bazga učinkovita za ublažavanje gripe, a ne uzrokuje nikakve simptome.

Kasnija istraživanja su pokazala da bazga može skratiti trajanje gripe i prehlade za u prosjeku 2 dana. Bazga je dobar izvor vitamina A, B6, željeza i kalija, a jako dobar izvor vitamina C i dijetalnih vlakana.

Osim za prevenciju gripe i prehlade, bazga se može konzumirati u svrhu smanjenja rizika od nastanka različitih vrsta raka, bolesti kardiovaskularnog sustava, moždanog i srčanog udara.

Saznajte kako uz pomoć čajeva možete ojačati imunitet.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti