Ovi napitci štite tijelo od ubrzanog starenja!

Ovi napitci štite tijelo od ubrzanog starenja!

Ovi napitci štite tijelo od ubrzanog starenja!
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svoje zdravlje možete zaštititi usvajanjem jednostavnih životnih navika. Dokazano je da ono što pijete i jedete utječe na zdravlje cjelokupnog sustava i brzinu starenja organizma. Postoje napitci koje biste svakako trebali početi redovito konzumirati, ali uz prethodno savjetovanje s liječnikom, naročito ako patite od nekih bolesti ili uzimate lijekove.

Zeleni čaj

Znanstvenici iz Japana su ustanovili da osobe, koje piju više od tri šalice zelenog čaja dnevno, žive dulje. Zeleni čaj smanjuje rizik od nastanka bolesti srca, Alzheimerove bolesti i različitih tipova raka. U usporedbi s osobama koje piju manje od jedne šalice zelenog čaja dnevno, osobe koje piju najmanje tri šalice čaja dnevno imaju za 76% manji rizik od nastanka bolesti srca.

Kava

Odličan je izvor antioksidanata i flavonoida. Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Alzheimer's Disease, je pokazalo da tri šalice kave dnevno mogu pomoći u smanjenju rizika od nastanka Alzheimerove bolesti. Druga istraživanja su pokazala da kava smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, raka prostate, raka debelog crijeva i dijabetesa tipa 2.

Crno vino

Odličan je izvor resveratrola, polifenola koji štiti od starenja na staničnoj razini. Umjerena konzumacija crnog vina (dvije čaše dnevno) može smanjiti rizik od nastanka niza bolesti, uključujući bolesti srca i dijabetes tipa 2. Znanstvenici iz Španjolske su otkrili da crno vino usporava razmnožavanje bakterija u usnoj šupljini i na taj način sudjeluje u prevenciji bolesti desni.

Pivo

Kada pivo konzumirate u umjerenoj količini, ono može smanjiti rizik od smanjenja gustoće kostiju. Na taj način sudjeluje u prevenciji osteoporoze. Stručnjaci ističu da je umjerenost ključna. Dnevno ne biste trebali popiti više od dvije čaše piva.

Sok od cikle

Cikla je odličan izvor nitrata koji štite zdravlje kardiovaskularnog sustava i održavaju krvne žile fleksibilnima. Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija soka od cikle može pomoći u smanjenju rizika od nastanka hipertenzije, kronične upale u tijelu i demencije.

Nastavite čitati vodič za preokretanje procesa starenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti