Brzo mršavljenje uz proteine i masti!

Brzo mršavljenje uz proteine i masti!

Brzo mršavljenje uz proteine i masti!
  • Objavljeno: Utorak, 25.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Prehrana u kojoj prevladavaju proteini i masti je idealna za brzo i zdravo mršavljenje. Većinu tjedna (6 od 7 dana) treba unositi veći postotak proteina i masti, uz niskokalorično povrće, a jedan dan u tjednu si možete dopustiti složenije ugljikohidrate, pri čemu slatkiše i druge šećere treba i dalje izbjegavati.

Na takvoj vrsti prehrane možete izgubiti čak 5 do 10 kg, a zatim kontinuirano gubiti manje kilograma. Ako do sada niste često provodili razne dijete, prije ćete primijetiti rezultate. Što više kilograma imate za izgubiti, brže i više kilograma će se topiti.

Isprobajte Atkinsonovu dijetu!

Prvih nekoliko dana se možete čudno osjećati. Tijelo je naviklo trošiti energiju iz ugljikohidrata, stoga će mu trebati vremena da se navikne trošiti masnoće. Prilagodba organizma obično traje nekoliko dana. Tijekom prilagodbe, dodavanje natrija u prehranu može ublažiti simptome, a najčešći simptomi su glavobolja, lagana mučnina i slabost. Nakon ovog kriznog razdoblja, dolazi period izuzetne energičnosti i pozitivnih osjećaja.

Proteinska prehrana poboljšava zdravlje u mnogim aspektima:

  • snižava šećer u krvi,
  • snižava razinu triglicerida,
  • snižava loš kolesterol,
  • povisuje dobar kolesterol,
  • regulira krvni tlak.

Uz ovu prehranu možete izgubiti dosta kilograma, no brzina gubitka ipak ovisi od osobe do osobe.

Ako imate specifično zdravstveno stanje, porazgovarajte s liječnikom, prije nego uvede promjene u prehranu. Nerijetko se događa da ovaj tip prehrane smanjuje potrebu za uporabom nekih lijekova.
Redukcijom ugljikohidrata možemo smanjiti nagle poraste šećera u krvi, utjecati na hormone i aktivirati mozak koji će cijelo tijelo potaknuti na mršavljenje. To dovodi do drastično smanjenog apetita i gladi, uklanjajući glavni razlog zbog kojeg većina ljudi ne uspije s uobičajenim metodama mršavljenja. Dokazano je da uz smanjeni unos ugljikohidrata, možemo izgubiti 2 do 3 puta više težine u odnosu na druge tipove prehrane.

Na ovoj vrsti prehrane, dopušteno je jesti piletinu, junetinu, janjetinu, sve vrste ribe, posebno losos, jaja i povrće s niskim udjelom ugljikohidrata poput brokule, celera, špinata, kelja, prokulica, kupusa, karfiola, krastavaca i salate.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti