Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Đumbir snižava razinu šećera u krvi

Đumbir snižava razinu šećera u krvi

Đumbir snižava razinu šećera u krvi
  • Objavljeno: Petak, 11.04.2014.
  • Broj pregleda: 2.740
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Đumbir je jedan od najpopularnijih začina u svijetu. Koristi se za ublažavanje različitih tegoba, uključujući prehladu, mučnine od putovanja, trudničke mučnine i bolove uzrokovane artritisom.

Novo istraživanje znanstvenika iz Irana otkriva da đumbir može pomoći u kontroli razine šećera u krvi, što je naročito korisno za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2.

Provjerite što se događa s vašim tijelom kada svaki dan jedete đumbir!

U istraživanju je sudjelovalo 88 osoba, koje pate od dijabetesa tipa 2. Znanstvenici su nasumce odabrali sudionike koji će u razdoblju od 8 tjedana svakodnevno uzimati 1 gram suplementa đumbira 3 puta dnevno.

Ostali sudionici su uzimali placebo. Važno je istaknuti da su svi sudionici nastavili s regularnom terapijom za dijabetes.

Rezultati su pokazali da su sudionici, koji su uzimali đumbir, imali značajno nižu razinu šećera u krvi, prenosi Prevention.

Svi sudionici su bili srednje životne dobi i imali su suvišne kilograme, ali nisu bili pretili. Zanimljivo je da je đumbir pomogao u održavanju razine šećera u krvi stabilnijom, što je također smanjilo potrebu za korištenjem lijekova.

Pripremite anitoksidativni smoothie sa đumbirom!

Znanstvenicima još uvijek nije jasno na koji način đumbir smanjuje razinu šećera u krvi, stoga svakako planiraju nastaviti istraživanje.

No, znanstvenici upozoravaju da đumbir može narušiti djelovanje lijekova protiv zgrušavanja krvi pa preporučuju da ga ne uzimate ako pijete te lijekove. Svakako se posavjetujte s liječnikom prije početka korištenja đumbira, kao i bilo kojih drugih začina ili suplemenata s ljekovitim svojstvima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti